Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tv

Bakken kritiek op nieuwe tech-expert bij 'Nieuwsuur': 'Vijf minuten lang bullshit'

Bakken kritiek op nieuwe tech-expert bij 'Nieuwsuur': 'Vijf minuten lang bullshit'

Een hoop commotie rondom het optreden van de nieuwe ‘cyber-securitydeskundige’ bij Nieuwsuur maandagavond: volgens techdeskundigen kraamde Rian van Rijbroek daar ‘onzin’ uit.

| Merel Boudrie

‘Wie ís dit?’, vraagt onder meer tech-expert Alexander Klöpping zich af.

Lees ook
‘Nieuwsuur’ maakt speciale uitzending na overlijden Joost Karhof: ‘Een van de meest bizarre ooit’

Gewaarschuwd
Tijdens haar debuut maandagavond riep Van Rijbroek bijvoorbeeld dat de apps voor mobiel-bankieren gevaarlijk zijn, dat de DDoS-aanvallen op de grote banken een voorbode zijn op een massale hack van geldautomaten en een daaropvolgende megadiefstal. Kortom: de kijker werd flink bang gemaakt.

‘Belachelijke tips’
En dat was totaal onnodig, merkt een techjournalist van RTL op. Hij is verbijsterd: ‘Ik vraag me oprecht af of Nieuwsuur begrijpt wat voor schade ze aanrichten door een ‘expert’ uit te nodigen die dit soort belachelijke tips geeft’, twittert Daniël Verlaan.

Vijf minuten bullshit
Maar alleen bij hem bleef het niet. Ook Alexander Klöpping had zo zijn vraagtekens bij het optreden van de ‘expert’, evenals onderzoeksjournalist Brenno de Winter: ‘Velen spraken er al over. Ik had even tijd nodig om de tranen uit mijn ogen te krijgen’, twittert hij. Hij noemt het optreden ‘vijf minuten bullshit‘. Ook wordt er geschreven over een ‘fake expert’ en ‘iemand die totaal geen verstand heeft van technologie’.

Geen vreemde
De NOS is alle kritiek niet ontgaan. In een artikel dat vanavond op de website van de omroep is geplaatst, beoordelen andere experts de uitspraken van Van Rijbroek. En je raadt het al: die kloppen vaak niet, of zijn ongefundeerd. Alexander Klöpping noemt het artikel ‘een rectificatie die geen rectificatie genoemd wordt’.

 

Over tech gesproken: deze telefoonjunkies gingen voor 72 uur volledig ‘OFFLINE’ voor LINDA.tv. Wat er dan gebeurt? Dat zie je hier:

 

NIEUWS | TV | BEKEND | TECH

Bron: Twitter, Mediacourant | Foto: Still uitzending

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tv

Lees dit ook even

Please update your browser