nieuws

Britse tv-maker (57) vermist in jungle na zoektocht koppensnellers

Britse tv-maker (57) vermist in jungle na zoektocht koppensnellers

De Britse avonturier Benedict Allen (57), die voor BBC in Papoea-Nieuw-Guinea op zoek ging naar koppensnellers, wordt vermist.

| Malu Pesulima

Er is een speurtocht op touw gezet om hem te vinden.

Lees ook
Zoektocht naar vermiste chefkok Edwin Takens (50) gaat door

Geen contact
Een helikopter had Allen (vader van drie kinderen) een paar weken geleden gedropt in het regenwoud, omdat hij op zoek ging naar de afgezonderde Yaifo-stam. Zijn familie had erop gerekend maandag van hem te horen omdat hij dan zou terugvliegen, maar kreeg geen contact. Volgens Britse media is hij ook nooit op komen dagen op het vliegveld.

Zonder apparatuur
Allen is bekend van Britse tv-documentaires waarin hij alleen en zonder moderne apparatuur naar afgelegen gebieden reist. Ook dit keer nam hij geen satelliettelefoon of GPS mee. Half september schreef Allen op zijn blog over zijn geplande reis: hij zei niet te weten hoe de stam hem zou ontvangen, áls hij die al zou bereiken door het moeilijk begaanbare terrein. ‘De vorige keer begroetten ze me met angstaanjagend machtsvertoon en een energieke dans, waarbij ze pijlen en bogen gebruikten.’

‘Probeer me niet te redden’
Een tweet die Allen verzond, net voor hij uit Londen vertrok, krijgt nu wel een heel akelige bijklank. ‘Ik kan weleens een tijdje weg zijn. Probeer me niet te redden alsjeblieft. Waar ik heen ga in PNG zul je me toch nooit vinden’, schreef hij.

NIEUWS | TV | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser