Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Trump zorgt (weer) voor verwarring: 'Ik versprak me op persconferentie met Poetin'

Trump zorgt (weer) voor verwarring: 'Ik versprak me op persconferentie met Poetin'

De Amerikaanse president kreeg veel kritiek nadat hij gisteren in een persconferentie met de Russische president Poetin zijn eigen veiligheidsdiensten afviel. Nu neemt hij die woorden terug. 

| Marlie van Zoggel

‘Ik bedoelde juist het tegenovergestelde’, laat de president weten.

Russische beïnvloeding

Trump zei gisteren tijdens een gezamenlijke persconferentie met Poetin dat hij ‘geen reden zag te geloven dat de Russen de Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerden te beïnvloeden’. De Amerikaanse politici en pers reageerden woedend op de uitspraak van de president, die daarmee de bevindingen van zijn eigen inlichtingen- en veiligheidsdiensten onderuit haalt.

‘Would’ of ‘Wouldn’t’

Volgens Trump is het allemaal een groot misverstand. Hij wilde namelijk zeggen dat hij geen reden ziet waarom het de Russen niet zouden zijn, maar zei: “I don’t see any reason why it would be”. Het woord would had dus wouldn’t moeten zijn, zo legt de Amerikaanse president nu uit. Hij twitterde bovendien heel veel vertrouwen te hebben in zijn veiligheidsdiensten.

Helsinki

Trump deed de uitspraken na de eerste officiële ontmoeting tussen de Amerikaanse president en zijn Russische bondsgenoot. De twee spraken elkaar in Helsinki zo’n twee uur lang onder vier ogen, maar tot concrete afspraken tussen beide wereldmachten lijkt het niet te hebben geleid.

Lees ook
Trump vertikt Poetin te beschuldigen van beïnvloeden presidentsverkiezingen

NIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser