Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Trump stuurt bommenwerpers en reageert op toespraak Noord-Korea

Trump stuurt bommenwerpers en reageert op toespraak Noord-Korea

Trump heeft gereageerd op de toespraak die de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho gisteren hield.

| Gaby Boterkooper

Via Twitter zei de president: ‘De kleine raketman zit er niet veel langer meer als de woorden van de minister de wil van Kim jong-un betekenen.’

Lees ook
Kim Jong-Un dreigt Trump met zwaarst mogelijke tegenmaatregelen vanuit Noord-Korea

Bommenwerpers
Bij enkel een tweet van de president blijft het niet. De Amerikaanse luchtmacht heeft gisteren B-1B bommenwerpers en F-15C straaljagers door internationaal luchtruim boven wateren ten oosten van Noord-Korea laten vliegen. Het spierballenvertoon was volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie bedoeld om te laten zien over welk scala aan militaire middelen president Donald Trump kan beschikken om “iedere dreiging” het hoofd te bieden.

Roekeloos gedrag
Volgens het Pentagon vlogen Amerikaanse bommenwerpers of jachtvliegtuigen deze eeuw nog niet zo ver ten noorden van de gedemilitariseerde zone voor de kust van Noord-Korea. Daarmee “onderstreepten ze hoe ernstig wij het roekeloze gedrag (van Noord-Korea) opvatten”.

Geen andere keus
Ri sprak gisteren bij de VN uit dat “Donald Trump Noord-Korea geen andere keus laat dan raketten te ontwikkelen waarmee het doelen op het Amerikaanse vasteland kan raken.”

Vernietigen
Hij reageerde daarmee op de woorden van Trump eerder deze week in zijn VN-speech: “De Verenigde Staten zijn erg sterk en geduldig. Maar als we worden gedwongen onszelf of onze bondgenoten te verdedigen, zullen we geen andere keus hebben dan Noord-Korea compleet te vernietigen.”

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser