nieuws

Trump schakelt communicatieassistent in om taak woordvoerder te verlichten

Trump schakelt communicatieassistent in om taak woordvoerder te verlichten

President Donald Trump heeft de eigenaar van een rechts communicatiebureau gekozen als communicatiechef van het Witte Huis.

| Charlotte Sun

Dit meldden verschillende Amerikaanse media vandaag.

Lees ook
Geërgerde Trump valt uit tegen ‘oneerlijke’ pers

Mike Dubke
Het gaat om de Republikein Mike Dubke, die de firma Crossroads Media heeft opgericht. Dubke moet de taak van perswoordvoerder Sean Spicer verlichten.

Onder vuur
Trump ligt nu ook steeds meer onder vuur in eigen Republikeinse kring. Donderdag hield hij plotseling een persconferentie om zijn ongenoegen te uiten over de negatieve berichten over zijn eerste maand als president. Volgens CNN hebben medewerkers van Trump gezegd dat hij erg teleurgesteld is over woordvoerder Spicer.

Miscommunicatie
De communicatie verloopt nog niet geheel vlekkeloos. Zo zei Spicer bijvoorbeeld maandag dat Trump zich over de positie van veiligheidsadviseur Michael Flynn boog, terwijl Trump-adviseur Kellyanne Conway vrijwel tegelijkertijd zei dat Trump alle vertrouwen in Flynn had, kort voor die adviseur aftrad.

Andere communicatiechef
Eind vorig jaar had Trump een andere communicatiechef op het oog, Jason Miller, maar die bedankte voor de eer om meer bij zijn gezin te zijn.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser