nieuws

Trump vindt dat transgenders niet thuishoren in het Amerikaanse leger

Trump vindt dat transgenders niet thuishoren in het Amerikaanse leger

Donald Trump heeft vandaag laten weten dat transgenders als het aan hem ligt niet langer welkom zijn in het Amerikaanse leger.

| Pim Prins

Dat maakt hij via Twitteraccount aan de rest van de wereld kenbaar.

Lees ook
Je wilt deze montage van Trump die ‘Despacito’ zingt horen

Verbannen
‘Na overleg met mijn generalen en militaire experts, ben ik tot het advies gekomen om transgenders niet langer toe te laten tot het Amerikaanse leger’, legt de Amerikaanse president uit in zijn tweet. In een onderbouwing vertelt hij dat de strijdkracht gericht moet zijn op overweldigende overwinningen en dat kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen.

Obama
Onder Obama werd vorig jaar nog besloten om transgenders wel te laten dienen in het Amerikaanse leger. Een nationaal onderzoeksbureau heeft toen onderzocht dat 2,450 van de 1.2 miljoen soldaten transgender zijn. Of die groep nu ook echt uit het leger moet, is nog onduidelijk.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Twitter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser