nieuws

Transavia herziet rolstoelbeleid na klacht Marc de Hond

Transavia herziet rolstoelbeleid na klacht Marc de Hond

Vliegmaatschappij Transavia gaat aan de slag met een klacht van cabaretier Marc de Hond over de afwezigheid van hulprolstoelen in vliegtuigen.

| Pim Prins

Dat liet het luchtvaartbedrijf weten naar aanleiding van een Facebookpost waarin De Hond zijn verbazing hierover uitte.

Lees ook
Dit is de nieuwe manier waarop vliegtuigmaatschappijen geld aan je verdienen

Medepassagiers
Toen hij tijdens zijn Transaviavlucht naar het toilet moest, werd hem verteld dat hij door zijn medepassagiers gedragen moest worden. Transavia biedt excuses aan, maar stelt ook: ‘We hebben de voorwaarden voor mindervaliden heel duidelijk op de website staan. Assistentie in dit soort gevallen moet zelf worden geregeld. Transavia heeft geen rolstoelen aan boord, op geen enkel toestel.’

Klein rolstoeltje
De Hond meldde in zijn Facebookbericht dat andere vliegmaatschappijen altijd een klein rolstoeltje aan boord hebben, waarmee gehandicapten tijdens de vlucht het toilet kunnen bezoeken. Zijn boze bericht werd in een dag tijd bijna 60.000 maal gedeeld. “Misschien ben ik heel pietluttig. Maar ik vind dit geen relaxte oplossing, en ook niet van deze tijd”, besluit De Hond zijn bericht.

Werkgroep aan de slag
Een werkgroep van mindervalide reizigers gaat zich nu over de kwestie buigen. Wel zijn er al een aantal afspraken gemaakt met Transavia. Zo zal er getest worden of gangpadrolstoelen mogelijk zijn aan boord en ook hoeveel behoefte eraan zo’n hulpmiddel is. Mochten beide zaken positief uitvallen dan komen de rolstoelen op aanvraag beschikbaar aan boord.

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser