Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Tornado laat 'spoor van verwoesting' achter in Duitsland, net over de grens met Nederland

Inwoners van Limburg zijn vanavond maar net ontkomen aan een tornado. In Duitsland, enkele kilometers van de Nederlandse grens, raasde de windhoos over het land.

| Boris Lemereis

Op social media verschijnen veel beelden van de tornado.

Lees ook
Amerikaan filmt hoe enorme tornado rakelings langs zijn huis raast

Spoor van verwoesting

De tornado heeft rond Viersen, net over de Duitse grens bij Venlo, grote schade aangericht. De plaatselijke autoriteiten spreken van een ‘spoor van verwoesting’. Ten minste een persoon is zwaargewond geraakt. “In Viersen-Boisheim zijn huizen dermate beschadigd dat ze voorlopig onbewoonbaar zijn”, aldus een verklaring van de regionale overheid. Talrijke daken werden afgerukt.

Beschadigd

De tornado werd ook waargenomen in  Schwalmtal bij de Duitse stad Mönchengladbach. Huizen, bomen en wegen zouden zijn beschadigd. Het treinverkeer op het traject Mönchengladbach-Venlo moest worden stilgelegd. Ook meerdere wegen werden geblokkeerd door omgevallen bomen. Volgens de politie duurde het noodweer 10 tot 15 minuten.

Straten blank

De tornado heeft Limburg niet bereikt, maar wel hadden veel mensen er last van noodweer, meldt 1Limburg  Zo stonden in diverse dorpen en steden straten blank.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Twitter / ANP | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser