Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Topvrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega's

Topvrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega's

Uit onderzoek van het Amerikaanse persbureau AP blijkt dat topvrouwen in veel gevallen meer verdienen dan hun mannelijke collega’s. Maar de vlag kan helaas nog niet uit.

| Steve van Velzen

Er zijn namelijk nog steeds veel minder topvrouwen dan topmannen in het bedrijfsleven.

Lees ook
Jongeren willen liever een leuke baan dan veel geld verdienen

Meer dan mannen
Het gemiddelde jaarsalaris van een vrouwelijke topbestuurder was afgelopen jaar 13,1 miljoen dollar. Dat is 9 procent hoger dan een jaar eerder. Maar opvallender is dat het daarmee een stuk hoger is dan het salaris van mannelijke bestuurders. Die verdienden vorig jaar gemiddeld 11,4 miljoen dollar. Lekker bezig, dames.

Grote bedragen
De best betaalde topvrouw is Virginia Rometty van IBM. Ze verdiende vorig jaar 32,3 miljoen dollar. Ze kreeg namelijk voor 12,1 miljoen dollar aan aandelen. Vorig jaar was Marissa Mayer van Yahoo nog de beste betaalde topvrouw met een jaarsalaris van 27,4 miljoen dollar. Zij staat nu op nummer 2. Indra Nooyi van PepsiCo staat met een salaris van 25,2 miljoen dollar per jaar op de derde plek.

Weinig topvrouwen
Dat de vrouwen zoveel verdienen komt omdat vrouwelijke topvrouwen schaars zijn. Volgens het persbureau worden van de 346 topfuncties er maar 21 vervuld door vrouwen. Dat is maar 6 procent dus. Genoeg werk aan de winkel dus.

NIEUWS

Bron: AP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser