Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Tips voor Humberto: zo komt 'RTL Late Night' volgens kenners de kijkcijferdip te boven

Tips voor Humberto: zo komt 'RTL Late Night' volgens kenners de kijkcijferdip te boven

‘RTL Late Night’ raakt steeds meer kijkers kwijt, terwijl het eerst nog concurreerde met de grootste talkshows van ons land. Deskundigen geven tips om het tij te keren.

| Raounak Khaddari

Afgelopen maandag bereikte het programma een absoluut dieptepunt met slechts 315.000 kijkers.

Lees ook
Kabinet Rutte III krijgt steeds meer vorm: deze namen lekten al uit

Humberto denkt anders
Eind september schoof Humberto Tan nog aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door om commentaar te geven op de negatieve berichten rondom zijn programma. Hij vertelde dat de lage kijkcijfers deels werden veroorzaakt door ‘gewenning’ en vond ook dat het beeld van de ingestorte kijkcijfers niet helemaal klopte, want “kijkcijfers zijn niet helemaal de waarheid”. Wel gaf Humberto eerlijk toe dat ze bij RTL niet blij zijn, maar dat hij in zijn show blijft geloven.

Diep dal
Helaas lijken de cijfers van toen toch representatief te zijn voor de populariteit van het programma. Afgelopen maandag bereikte het namelijk een nieuw dieptepunt, waardoor het nu zelfs niet meer voorkomt in de top 25 van best bekeken programma’s. En zoals Humberto zelf al zei: “Het moet alleen beter.”

Promotiemachine
Verschillende deskundigen geven (ongevraagd) advies om het RTL-programma ‘beter’ te maken. Regisseur en tv-deskundige Bert van der Veer laat in Het Parool weten dat hij het programma een promotiemachine van RTL vindt lijken, “omdat er vaak gezichten van die zender aan tafel zitten”. Dat levert geen goed imago op voor het programma, vindt Van der Veer.

Balans
Ook AD-columnist Angela de Jong denkt dat meer afwisseling van gasten het programma goed zal doen: ‘Kies alleen voor wéér een item met Gerard Ekdom of Miljuschka of de boswachter als de balans klopt tussen nieuws, zware en lichte onderwerpen’.

Journalistiek
Ook vindt de columnist dat Humberto écht journalistiek moet bedrijven in zijn programma, zelfs als Marco Borsato er zit voor zijn nieuwe plaat. ‘Stel dan ook twee of drie scherpe vragen in plaats van: ‘Zeg Marco, vertelt eens over je fantástische nieuwe plaat en geweldige werk voor War Child’.’

‘Je mist niets’
Oud RTL-baas Fons van Westerloo en presentator Frits Barend raden Humberto in Het Parool aan om “zelf nieuws te maken” in het programma, zodat het wordt genoemd in het late radiojournaal. “Maar dan hij moet wel de juiste gasten aan tafel hebben”, vindt Barend. “Nu heb je niet het idee dat je wat mist als je niet kijkt”, vult Van Westerloo aan.

Alles op een rij
Samengevat zijn dit de tips voor Tan om RTL-Late Night uit het kijkcijferdal te trekken:

1. Meer afwisselende gasten aan tafel.
2. Minder RTL-gezichten aan tafel.
3. Meer journalistiek.
4. Meer nieuws creëren in het programma zelf.
5. En de bonustip komt van Angela de Jong: wissel Humberto af met Beau van Erven Dorens. “Het is een overkill nu”.

NIEUWS | TV

Bron: AD/Parool | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser