nieuws

Nieuwe app: 'Tinderen' voor een baan

We downloaden Tinder als we op zoek zijn naar contact of een relatie, maar nu kunnen we ook ‘tinderen’ als we op zoek zijn naar werk. Volgens initiatiefnemer Bart Naber wordt zijn app OTSO een groot succes.

| Emma van Kronenburg

Binnen een paar dagen hebben al tientallen werkzoekenden een match met werkgevers, zegt hij.

Grote bedrijven
OTSO staat pas twee dagen in de Appstore, maar is al opgepakt door honderden mensen: Er zijn nu bijna zeshonderd werkzoekenden met een profiel en er staan ongeveer honderdvijftig vacatures op, aldus Bart. Bedrijven als Rabobank, Interpolis en Fuji Films hebben al vacatures op de app geplaatst, en ik ben ook nog in gesprek met wat grote gemeenten in Nederland.

Swipen maar
Volgens Bart is het solliciteren in de afgelopen jaren nogal veranderd: Recruiters bij bedrijven scannen een CV in gemiddeld 8,8 seconden en sollicitatiebrieven worden amper nog gelezen. Dus is het de bedoeling dat je in deze app een soort elevatorpitch over jezelf schrijft en bedrijven doen hetzelfde met hun vacatures. Tja, en dan is het een kwestie van swipen.

Switch
De app Switch – een soortgelijke app uit Amerika – kreeg eerder dit jaar een investering van twee miljoen dollar. Bedrijven als Facebook, Amazon, Soundcloud en Wikipedia plaatsten al vacatures op die app. Maar ook Bart heeft investeerders: vorig jaar werd 40.000 euro in het project gepompt om het verder te ontwikkelen.

Verdiensten
Of Bart er ook nog wat aan verdient? Om vacatures te plaatsen, moeten bedrijven credits kopen. Eén credit, voor één vacature, kost 55 euro. En voor werkzoekenden is het gratis. De prijs is bewust wat lager gehouden, zodat ook wat kleinere bedrijfjes OTSO kunnen gebruiken.

VIDEO'S | NIEUWS | APPS

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser