Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Time-outs inzetten heeft op langere termijn schadelijke gevolgen'

'Time-outs inzetten heeft op langere termijn schadelijke gevolgen'

Al na de eerste aflevering van het RTL4-programma Nanny On Tour regent het kritiek op ‘supernanny’ Jo Frost: haar methode zou te hard zijn en schadelijk voor kinderen.

| Malu Pesulima

Tegenstanders van nanny Jo zijn via Twitter de actie #stopjofrost begonnen.

Band tussen ouder en kind
Orthopedagoog Mariëlle Beckers zet na het zien van de eerste aflevering, waarin moeder Roelina na een scheiding alleen moet zorgen voor haar 3-jarige onhandelbare zoontje, ook vraagtekens bij de methode die Frost hanteert: Het is haar handelsmerk, dus ze kan er waarschijnlijk moeilijk van afwijken. Maar we weten uit onderzoek dat straffen en time-outs inzetten op de langere termijn schadelijke gevolgen heeft. Ook voor de band tussen ouder en kind, zegt Beckers tegen het AD.

Achtergrond
Frost kijkt volgens haar vooral naar het eindgedrag: Maar waarom reageert een kind zo? Beckers vindt dat er gekeken moet worden naar de achtergrond van het kind: Een scheiding kan bijvoorbeeld veel impact hebben en daar wordt aan voorbij gegaan. Ook moet je je kind, volgens de Britse ‘supernanny’, negeren als het huilt. Maar juist dan heeft hij of zij die liefde nodig.

Overdreven
RTL vindt de kritiek op Jo Frost overdreven: Ze is een deskundige opvoedexpert met meer dan 25 jaar ervaring, zegt een woordvoerder tegen de krant. Een psycholoog is vooraf bij de gezinnen thuis geweest en er is ook na de opnames aanvullende zorg voorhanden. Jo Frost heeft tussentijds via Skype contact met de kandidaten.

tweet1
tweet2
tweet3
tweet4
tweet5
tweet6

NIEUWS

Bron: AD.nl | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Veer KoopmansVeer Koopmans

Ja joh laten we als ouders alles oplossen met de 'mantel der liefde'!! Bah!! Juist het geven van grenzen en een duidelijke structuur ( verschil tussen ouder en kindrol) zorgt voor een goede band en een kind dat zich prettig voelt. Helemaal klaar ben ik met deze zogenaamde orthopedagoog die ineens de term 'time in'in gaat zetten?! Waardeloos.....vond haar als verschrikkelijk bij RTL late night waarin ze slechts een podium zocht voor zichzelf!!!

mama75mama75

In deze situatie helpt foei toch niet meer, het kind is zo door zijn opvoeding, dus daar moet dan sterk wat veranderen,gelukkig doet ze dat!Kritiek helpt alleen als je met een andere goede oplossing komt en die lees ik hier niet.,

Perkie GuruPerkie Guru

Wordt er vergeten dat Jo Frost instapt op het moment dat zo'n kind een heel huishouden regeert of zo? Alsof 'foei'zeggen dan inderdaad nog helpt. Van een scheiding op zich lijdt een kind van 3 niet hoor, wél van hóé de ouders vervolgens met elkaar omgaan. Laten zij eerst eens normaal doen, vooral tegen elkaar, dat is tenminste winst, want dan valt er geen achterlijk gedrag te kopiëren. En ik kwam hier inderdaad de term prinsjes en prinsesjes tegen. Dát is wat je creëert door een echtscheiding continu te compenseren door ze te verwennen en o v e r a l hun zin in te geven. Vreselijk...zulke kinderen, vooral ook nog eens voor een nieuwe partner (m/v). Denk je een leuke nieuwe vriend(in) te hebben, krijg je gratis en voor niks van die over het paard getilde k*tkinderen in je mik geschoven. Vervolgens mag je daar dan niks van zeggen, terwijl je bijvoorbeeld zelf toch echt al kinderen tot prachtige volwassenen hebt opgevoed....... Pfffffff, kansloos....

dahisdahis

GezeurDie vrouw doet het prima...kinderen worden asl volwassenen opgevoed en als ouders het niet aankunnen, ik kan me kind niet aan..Straffen of hoekie staan is prima! Er zijn grenzentussen een ouder en een kind!

MarithMarith

Echt vershrikkelijk zo'n Nederlands betuttelende orthopedagoog. Ik snap dat een scheiding zelf schadelijk kan zijn voor een kind vanwege dat je een voorbeeld bent. Maar een kind heeft gewoon opvoeding nodig en in de 1e afl. Is er heel goed gekeken naar wat het kind wou. Die wou meer liefde en geen boze moeder. Dus al dat commentaar op nanny Frost vind ik echt onzin!!!

frans degenkampfrans degenkamp

wat een bulshit, kinderen zijn een afspiegeling van de ouders, wat zij meemaken doen ze ook in reallife, regels zijn regels, en daar kunnen zij zich aan houden, punt

MarjanMarjan

7 reacties en allemaal negatief? Sorry, maar het is heel normaal dat een kind weet wat de regels zijn in huis, dat geeft rust en zekerheid, liever een momentje nadenken over hoe het anders kan ipv alles tolereren en de sfeer laten verzieken in huis. Een kind heeft discipline en orde nodig, thuis op school , overal. Respect voor papa ,mama , grootouders, leraren of mede leerlingen is tegenwoordig ver te zoeken, en we zien wat er van komt. Leer ze van jongs af aan dat er orde en regeltjes moeten zijn en het kind is zelf ook gelukkig.

AnnaAnna

Pff altijd maar dat commentaar, ongewenst gedrag van een kind moet gewoon aangepakt worden en natuurlijk ook met liefde geduld en oog voor het kind maar tegenwoordig zijn de ouder zo soft dat je veel vreselijk onfatsoenlijke kinderen hebt. Voor elke methode die er is zul je altijd moeten kijken of het past bij je. Mijn. Kinderen worden gewoon in time out gezet en dat werkt perfect en oja we houden ook nog eens en nog steeds heel veel vab elkaar.

jenjen

Duidelijk zijn en grenzen stellen.....tegenwoordig met die prinsen en prinsessen die altijd maar hun zin krijgen, vreselijk.

Judith Schutz-SmitJudith Schutz-Smit

Als die ouders nou gewoon consequent waren dan had ze geen werk hahah maar helaas willen de meeste ouders vriendjes met hun kinders zijn en behandelen de kinders als gelijke en dan is het einde zoeken dan moet je middels strenge methodes het weer recht zien te breien.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser