Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lakheld Tijn zorgt postuum voor speciale operatierobot tegen hersenstamkanker

Lakheld Tijn zorgt postuum voor speciale operatierobot tegen hersenstamkanker

Eind 2016 haalde de zesjarige zieke Tijn Kolsteren maar liefst 2,5 miljoen euro op met zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request. Van dat geld is nu een waanzinnige aankoop gedaan die hoop biedt voor lotgenootjes.

| Justine Wouterson

Het VUmc beschikt binnenkort over een speciaal apparaat dat moet helpen bij de behandeling van hersenstamkanker.

Lees ook
Ouders van Tijn Kolsteren lakken weer nagels voor Serious Request

Robot biedt hoop

Jaarlijks krijgen ongeveer tien kinderen in Nederland de diagnose hersenstamkanker. Nu is deze ziekte nog ongeneeslijk; Tijn overleed vorig jaar op 7 juli op de dag dat zijn actie officieel afgelopen was. Met de nieuwe robot komt daar hopelijk verandering in.

‘Precies navigeren’

Het apparaat, dat volgens RTL Nieuws gekocht kon worden dankzij een bedrag van ongeveer een miljoen euro dat opgehaald werd met Tijns nagelakactie, kan helpen bij het plaatsen van katheters bij de hersenstam. Daardoor kunnen daar medicijnen toegediend worden. “De hersenstam is een heel delicate plek, je moet daar heel precies navigeren. Daar helpt de robot bij”, aldus kinderoncoloog Gertjan Kaspers van het VUmc tegen RTL Nieuws.

Heel Holland lakte

Tijn werd een nationale beroemdheid toen hij eind 2016 met het lakken van nagels geld wilde ophalen voor de 3FM-actie Serious Request. Waar het ventje zelf had bedacht om honderd euro op te halen, bleef de teller uiteindelijk steken op 2,5 miljoen euro.

NIEUWS | BEKEND | GEZOND

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser