nieuws

Zestig kinderen overleden in ziekenhuis India wegens vermeend tekort aan apparatuur

Zestig kinderen overleden in ziekenhuis India wegens vermeend tekort aan apparatuur

In een ziekenhuis in de Noord-Indiase staat Uttar Predesh zijn de afgelopen dagen zestig kinderen overleden. Volgens lokale media komt dit door een tekort aan beademingsapparatuur. 

| Lisa Koetsenruijter

Het ziekenhuis ontkent dit en zegt dat de kinderen een natuurlijke dood zijn gestorven.

Lees ook
Vader van overleden Sharleyne (8) krijgt met zijn verhaal iedereen in tranen

34 baby’s
Het gaat om 34 pasgeboren baby’s op de neonatale intensivecareafdeling, twaalf kinderen die leden aan nekkramp en veertien kinderen die door nog onbekende oorzaak zijn overleden. Bij hoeveel van deze kinderen het zuurstoftekort fataal is geweest, is nog niet bekend.

Onbetaalde rekeningen
Het tekort aan apparatuur is volgens lokale media ontstaan doordat het ziekenhuis de rekeningen aan de leverancier niet had betaald. Die zou daarop apparatuur uit het ziekenhuis hebben weggehaald.

Defecten
Het hoofd medische zaken van het ziekenhuis ontkent het gebrek aan apparatuur. Er zou volgens hem wel sprake zijn geweest van defecten aan de zuurstofflessen, maar dat probleem zou zijn opgelost door een andere leverancier.

‘Hoogste prioriteit’
De autoriteiten in de staat hebben een onderzoek aangekondigd. De woordvoerder van de Indiase minister-president Modi heeft gezegd dat de zaak de hoogste prioriteit heeft bij de premier. Vanuit de politiek is felle kritiek geuit op het beleid van de partij van Modi, de Bharatiya Janata Partij (BJP) die in de deelstaat de regering vormt. De kritiek zette vervolgens weer kwaad bloed bij de BJP, die de oppositie verweet ‘het gezondheidsprobleem onnodig een politieke lading te geven’.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser