Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lubach is de laatste die lacht: tienduizend Nederlanders verwijderen Facebook

Lubach is de laatste die lacht: tienduizend Nederlanders verwijderen Facebook

Tienduizend Nederlanders hebben na de oproep van Arjen Lubach besloten hun Facebook-account woensdagavond te deactiveren of zelfs te verwijderen.

| Marlon Achteresch

Dat blijkt uit een steekproef van NU.nl

Lees ook
In geen velden of wegen meer te bekennen op Facebook: Arjen Lubach verlaat definitief het platform

Dertigduizend volgers

In zijn programma Zondag met Lubach stelde de presentator zondag voor om woensdag (gisteren dus) vóór 20:00 uur massaal van Facebook af te stappen. En dat idee leek aan te slaan. Het – inmiddels verwijderde – Facebook-‘event’ Bye Bye Facebook had in no time dertigduizend volgers.

Steekproef

Via een steekproef checkte NU.nl vanochtend of het profiel van 8.200 van die volgers inderdaad verwijderd was. Dat bleek bij 2.800 accounts het geval. Omgerekend naar de ruim dertigduizend volgers, komt dat neer op meer dan tienduizend verwijderde Facebook-accounts, stelde de nieuwssite.

Mogelijk meer

Een woordvoerder van Facebook kan niet precies zeggen hoeveel Nederlandse gebruikers op woensdagavond hun account hebben verwijderd, maar het zou heel goed kunnen zijn dat het er nog meer zijn dat het vastgestelde aantal door NU.nl.

NIEUWS | BEKEND | TECH

Bron: NU.nl | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser