Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zeker twaalf mensen omgekomen bij schietpartij in bar in Californië: 'Dader was ex-marinier'

Zeker twaalf mensen omgekomen bij schietpartij in bar in Californië: 'Dader was ex-marinier'

Bij een schietpartij in een bar in het Amerikaanse Thousand Oaks (Californië) zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Volgens Amerikaanse media is ook de vermeende schutter overleden.

| Kirsten Zijderveld

Getuigen zeggen dat de 29-jarige ex-marinier Ian Long de bar, genaamd Borderline, binnenliep en het vuur opende toen er honderden mensen aanwezig waren.

Schietpartij in Thousand Oaks

Twee huilende vrouwen vertelden journalisten hoe opeens schoten klonken terwijl een linedance gaande was. Daarna zou paniek zijn uitgebroken. “We zagen schoten en rook. Hij schoot op alles, zelfs de speakers.” De krant Ventura County Star meldt op gezag van politiemensen ter plaatse dat de dader zo’n dertig schoten heeft gelost. Er klonken nog steeds schoten toen de politie arriveerde. Eén van de doden is een agent. De schutter heeft volgens een lokale sheriff zelfmoord gepleegd na zijn daad.

Mensen verstopten zich overal

Agenten die de bar binnengingen, ontdekten dat mensen zich overal hadden verstopt. Omstanders hadden een veilig heenkomen gezocht in toiletten en zelfs in kruipruimtes op de zolder. Anderen waren weggerend en vroegen om medische hulp bij een nabijgelegen tankstation. Op foto’s is te zien dat gevluchte mensen elkaar troosten en praten met de politie.

Thousand Oaks

Country-avond

De autoriteiten hebben na de schietpartij wegen in de omgeving afgezet en een helikopter het luchtruim ingestuurd. Agenten schreeuwden tegen omstanders dat ze afstand moesten houden. Thousand Oaks ligt zo’n vijftig kilometer ten westen van Los Angeles. In de getroffen bar stond een country-avond voor studenten op het programma, meldt NBC Bay Area.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser