Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Thaise voetballers huilen na horen overleden duiker

Thaise voetballers huilen na horen overleden duiker

Het nieuws dat er een duiker gestorven is bij de reddingsactie in Thailand is bij de jongens die vastzaten in de grot hard aangekomen.

| Martine Schut

“Ze moesten allemaal huilen en hebben hun boodschappen geschreven op een tekening van duiker Saman Gunan, ook hielden ze een minuut stilte”, zei een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid.

Slecht nieuws

De marinier stierf toen hij zuurstoftanks naar de jongens bracht. Wereldwijd wordt hij beschouwd als een held. De jongens en hun 25-jarige coach kregen afgelopen weekend pas te horen dat er iemand overleden was. De artsen hadden zo lang gewacht met het slechte nieuws tot ze genoeg waren aangesterkt om de klap aan te kunnen.

Minuut stilte

Op foto’s is het voetbalteam, Wild Boars genaamd, te zien met gebogen hoofden rond het portret van de oud-elite-duiker. Zoals het er nu uitziet mogen de jongens aanstaande donderdag weer naar huis.

Lees ook
Thaise voetballers mogen donderdag het ziekenhuis verlaten

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser