nieuws

Door een fout van school dacht Tessa (17) twee uur lang dat ze was geslaagd

Door een fout van school dacht Tessa (17) twee uur lang dat ze was geslaagd

De vlag wapperde al buiten en de taart stond al in de koelkast. Maar toen werd Tessa (17) opnieuw gebeld: de school had zich vergist. 

| Marlie van Zoggel

Haar cijfer voor scheikunde bleek verwisseld met die van een andere leerling.

Lees ook
LINDAnieuws-moeders over eindexamenstress: ‘Verwen ze en ontspan’

Ontlading

De ontlading was in eerste instantie groot toen Tessa woensdagmiddag door school werd gebeld met de verlossende woorden. “Ik wist dat het op het randje zou zijn. Het was net wel of net niet”, vertelt Tessa aan Radio 538. Nadat ze had opgehangen deelde de havo-scholier uit Westervoort het goede nieuws direct met vrienden en familie via WhatsApp en een post op Facebook.

Cijfers omgedraaid

Twee uur na het eerste telefoontje rinkelde de telefoon opnieuw. “Mijn moeder zag dat er een onbekend nummer belde en zei tegen me dat ze dacht dat de school me weer wilde spreken. Ze grapte nog dat ik misschien toch niet geslaagd was, zonder te weten dat dat ook echt zo was”, aldus Tessa in een interview met RTL Nieuws. De docent vertelde dat Tessa’s scheikunde cijfer was omgedraaid met een ander. Dat betekende dat ze niet was geslaagd, maar een herexamen moest doen.

Herkansing

Toen het nieuws tot haar doordrong heeft ze “even heel hard gehuild”, zegt ze tegen Radio 538, maar inmiddels is ze vastberaden om via het herexamen alsnog dat diploma binnen te slepen. De school heeft uitgebreid excuses gemaakt en Tessa een examentraining aangeboden, zodat ze in ieder geval goed voorbereid aan haar herexamen begint. Op 29 juni wordt Tessa opnieuw gebeld door school met de uitslag. Hopelijk gaat de telefoon dan maar een keer.

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: Radio 538 / RTL Nieuws | Foto: Tessa Schror

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser