Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Terrasje pakken in eigen land? Amsterdam is het duurst

Terrasje pakken in eigen land? Amsterdam is het duurst

In 2014 stond onze hoofdstad nog op een vierde plek, maar dit jaar betaal je in Amsterdam het meest op een terras. Het goedkoopst ben je uit in Almere.

| Tim van Erp

Vorig jaar had Haarlem nog de duurste terrasjes.

Bijna 3 euro goedkoper
Een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé kost op het terras in Amsterdam € 23,05. Hetzelfde rondje is in Almere gemiddeld € 2,98 goedkoper. Dat komt naar voren uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Op naar Almere!
Amsterdam wordt gevolgd door Den Haag, Haarlem en Den Bosch. Utrecht sluit de top 5 af. Frisdrank is in Breda het goedkoopst en een kop koffie in Arnhem. Van het volgende maken wij even snel een notitie: voor een glas rosé betaal je het minst in Almere. Gemiddeld kost die daar € 3,23.

Limonade
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veel cafés drankjes proberen te serveren die je thuis niet zo kunt krijgen. Bovendien doet de ouderwetse limonade zijn herintrede in de horeca en zijn grote kannen water met fruit en kruiden in opkomst.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser