Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Taxichauffeurs roepen op tot 'aanval met molotovs' op Amsterdams hoofdkantoor Uber

Taxichauffeurs roepen op tot 'aanval met molotovs' op Amsterdams hoofdkantoor Uber

Taxichauffeurs hebben via de berichtendienst Telegram een oproep gedaan het hoofdkantoor van internetvervoerdienst Uber in Amsterdam te bestoken met brandbommen. De aanval zou over twee weken moeten plaatsvinden.

| Boris Lemereis

De politie is op de hoogte en doet onderzoek naar de dreigementen.

Lees ook
Gegevens van honderdduizenden Nederlandse Uber-gebruikers op straat

Bakstenen, vuurwerk en molotovs

De chauffeurs zijn boos omdat ze vinden dat Uber op een oneerlijke manier concurreert met de ‘gewone’ taxi’s. Met de oproep ‘WegMetUber’ worden zij opgeroepen om op 20 maart om 16.00 uur naar het hoofdkantoor te komen. ‘Alles en iedereen is welkom. Neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee’, zo zou in het bericht staan.

Mogelijk strafbaar

De politie is op de hoogte van de oproep. “We onderzoeken nu of het klopt en van wie de oproep afkomstig is”, zegt een politiewoordvoerder na een bericht in het AD. “Mogelijk is er sprake van meerdere strafbare feiten.” Ook bij Uber is men op de hoogte.”Wij zijn gewezen op deze oproep en staan in nauw contact met de politie in Amsterdam”, laat het bedrijf weten.

NIEUWS | TECH

Bron: ANP / AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

C De WaarheidC De Waarheid

Ten eerste is uber niet zo goedkoop, er zit hier een heel ander verhaal achter, uber houd zich niet aan de regels en kan daar ongestraft mee door gaan, ze bedonderen klanten en chauffeurs.Ondanks dat de VVD (waar van en een paar ex politici in het bestuur van uber zitten) de taxiwet heeft aangepast ten gunste van uber, blijven ze doorgaan met hun illegale praktijken. In een taxi hoort een type goedgekeurde taximeter te zitten die ook nog eens periodiek gekeurd moet worden om de ritprijs te bepalen, uber doet dat met een app en dat is verboden.uber rekent als hun vinden dat het druk is meer dan de wettelijk toegestane ritprijzen, ze maken zich dan schuldig aan oplichting.Ze rekenen het hoge btw tarief, terwijl er voor taxibedrijven een laag btw tarief geldIn Engeland zijn ze veroordeeld omdat hun chauffeurs niet gezien worden als zijnde zelfstandigen maar als in loondienst, ze moeten dus premies betalen, de chauffeurs die in Nederland rijden worden vanuit Engeland betaald en vallen daar dus ook onder.uber rijdt ondanks het verbod en boetes nog steeds op grote schaal met illegale taxi's (snorders) wel meer als duizenden ook van uit het buitenland. Deze rijden dus op het moment dat ze klanten rijden onverzekerd rond, dealen daarbij ook nog op grote schaal drugs, en stoppen dus ook niet als ze een aanrijding hebben, en dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker.Ze weten dat ze een vrijbrief hebben voor illegaal taxi rijden en lappen de dus ook de verkeersregels aan hun laars.De Inspectie Leefbaarheid en Transport (waarbij zelfs één van de hoogste bazen met vervroegt pensioen is gestuurd omdat hij het niet eens was met de zaken rondom uber) en deKoninklijke Marechaussee en de Politie mogen niet optreden van hogerhand en de politiek niet optreden tegen illegale taxi's. Politie mensen pikken dat niet en schrijven ze massaal voor het in de hand houden van een mobile telefoon en snelheidsovertredingen.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser