Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Taiwanese bevolking stemt tegen homohuwelijk, ondanks 'grondwettelijk recht'

Taiwanese bevolking stemt tegen homohuwelijk, ondanks 'grondwettelijk recht'

Het huwelijk blijft een unie tussen man en vrouw. Dat is de uitkomst van een referendum over het homohowelijk dat zaterdag in Taiwan werd gehouden. 

Zeventig procent van de stemmers vond dat het huwelijk in de wet omschreven moet worden als ‘de eenheid tussen man en vrouw’.

Grondwettelijk recht

De uitkomst van het referendum is opvallend, omdat het hooggerechtshof in Taiwan dit voorjaar oordeelde dat koppels van hetzelfde geslacht grondwettelijk het recht hebben om te trouwen. De rechters gaven de regering twee jaar de tijd om dit te mogelijk te maken.

Liberaal

Het oordeel van de hooggerechtshof zorgde voor een publieke discussie óf en hoe de Taiwanese wet aangepast moet worden. Voor- en tegenstanders van het homohuwelijk voerden afgelopen weken fel campagne. Het land wordt gezien als een van de meest liberale van Azië, toch stemden het overgrote merendeel tegen het homohuwelijk.

Lees ook
Aartsbisschop België pleit voor viering homohuwelijk in de kerk (maar trouwen in de kerk gaat nog te ver)

Geen huwelijk, wel samenlevingscontract?

Verwacht wordt dat de regering binnenkort met nieuwe voorstellen komt om koppels van gelijke seksen met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld door middel van een samenlevingscontract.

NIEUWS | L'HOMO. | BUITENLAND

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser