Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Strafzaak tegen de tabaksindustrie van de baan, maar Bénédicte Ficq geeft niet op

Strafzaak tegen de tabaksindustrie van de baan, maar Bénédicte Ficq geeft niet op

Vandaag werd bekend dat de zaak tegen de tabaksindustrie volledig van de baan is. Toch gaat advocaat Bénédicte Ficq door met haar strijd.

| Yara Mureau

Volgens haar staat het hof inhoudelijk en moreel wel aan haar zijde: “De boodschap is duidelijk: we zouden wel willen, maar we kunnen niet.”

Geen zaak tegen de tabaksindustrie

Ficq is teleurgesteld dat er geen strafzaak komt. Ze is het er niet mee eens dat de tabaksbedrijven zich aan de regels houden en zag wel degelijk kansen voor een veroordeling, zegt ze in een reactie. Ook kondigt ze aan dat ze met de aangevers – personen en tal van organisaties – bij de politiek in Den Haag en in Europa “zal aankloppen”.

Lees ook
6 x jullie reacties op de rechtszaak tegen de tabaksindustrie van Bénédicte Ficq

Niet opgeven

Ficq is aan het uitzoeken of er een andere juridische procedure kan worden begonnen. “We hebben meer pijlen op onze boog, maar we gaan dat pas toelichten als het zover is.” De tabaksindustrie is nog niet van haar af en “kan de borst natmaken”, zegt ze. Ficq is nog op zoek naar klokkenluiders die bij de sigarettenbedrijven werken. Tot nu toe meldde één klokkenluider zich, maar die kon juridisch niet worden ingezet, aldus de advocaat.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser