nieuws

Syrische Mrwan haalt maximale score Cito-toets met hulp van Donald Duck

Syrische Mrwan haalt maximale score Cito-toets met hulp van Donald Duck

Met een beetje hulp van Donald Duck behaalde Mrwan (12) een topscore op de Cito-toets. De Syrische jongen, die nog maar 3,5 jaar in Nederland woont, haalde 550 punten.

| Martine Schut

Een ongelooflijke prestatie, want een aantal jaar terug sprak hij nog geen woord Nederlands.

Lees ook
VWO-scholier krijgt eigen tekst als eindexamen: het ging best lekker

Helpende hand Donald Duck
Maar dat kreeg de twaalfjarige in no-time onder de knie dankzij een stapel Donald Ducks die ‘tante Bep’ meenam. Zij was gevraagd om hem Nederlands te leren en gaf hem vanaf groep zes twee keer per week les. “Ze nam Donald Ducks mee. Elk woord dat ik niet snapte, legde ze aan me uit”, vertelt Mrwan aan het AD. En zo kreeg de slimmerd het Nederlands in rap tempo onder de knie.

Gymnasium
Mrwan is een echte doorzetter. Toen hij begin dit jaar te horen kreeg dat naar de havo of het vwo gaan geen optie was – omdat zijn toets uit groep zes die niet zo goed was werd meegerekend (logisch, want hij sprak toen nog geen Nederlands) – knokte hij zich naar een gymnasiumadvies. Daarmee komt zijn grote droom uit: hij kan naar het Gymnasium Haganum, want Mrwan wil later dolgraag arts worden. Helaas kan hij dit jaar nog niet naar de school, want het eerste jaar zit al vol. Mrwan hoopt na het eerste jaar alsnog op zijn favoriete school terecht te komen.

Lees hier het hele interview met Mrwan.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser