Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Rusland: zeventien Syrische 'slachtoffers' van gifgasaanval Douma naar Den Haag

Rusland: zeventien Syrische 'slachtoffers' van gifgasaanval Douma naar Den Haag

Rusland is van plan Syriërs naar Nederland te halen die te zien waren in video’s van de vermeende gifgasaanval in het Syrische Douma. De Russische ambassadeur wil de ‘onvergeeflijke leugens’ aan het licht brengen.

| Yara Mureau

De Russische ambassade schrijft in een tweet dat er donderdag een persconferentie wordt gepland.

Lees ook
Rusland staat onderzoek naar mogelijke gifgasaanval in Syrische Douma nu wél toe

Den Haag

Volgens Rusland zijn de videobeelden in scène gezet door de Witte Helmen, een Syrische reddingsorganisatie die wordt gesteund door het Westen. Daarom willen de Russische autoriteiten in totaal zeventien mensen naar Den Haag brengen. Het gaat om onder anderen zeven mensen die ‘eenvoudig te indentificeren zijn als stervende personen’ op de videobeelden die door lokale hulpverleners zijn gemaakt.

Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens

Alexander Sjoelgin, de ambassadeur van Rusland, zei in een interview met ITV News dat die zeven Syriërs zichzelf kunnen aanwijzen. Dat moet gebeuren tijdens een ‘speciale briefing’ bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). En die is gevestigd in Den Haag. OPCW-inspecteurs zijn nog steeds opzoek naar wat er precies op 7 april is gebeurd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser