nieuws

Dit superslanke Deense model (20) werd 'te dik' bevonden voor een show

Dit superslanke Deense model (20) werd 'te dik' bevonden voor een show

Het Deense model Ulrikke Hoyer zou afgelopen weekend in Tokio meelopen tijdens de Louis Vuitton Cruise 2018 show. Maar op het laatste moment werd ze weggestuurd door de casting-agent.

| Martine Schut

De reden voor haar vertrek is curieus te noemen: ze werd met haar maatje 34-36 ‘te dik’ genoemd.

Lees ook
‘Te dik’ model bijt van zich af op Facebook

‘Opgeblazen’
Zo zou ze een opgeblazen gezicht en te veel vet op haar buik hebben. Wat ze daaraan moest doen? Nou, 24 uur lang alleen maar leven op water. Ulrikke wist niet wat ze hoorde, ze was in shock. Ze is furieus en deelt daarom haar verhaal op social media, zelfs als dat gevolgen voor haar bloeiende carrière (The New York Times noemde haar onlangs ‘een model om in de gaten te houden’) kan hebben.

Water en niks anders
Het model schrijft op Instagram: ‘Ik ben net weer thuis uit Japan, waar de prachtige Cruise-show van Louis Vuitton plaatsvond. Helaas liep ik niet mee op de catwalk, omdat ik te dik werd bevonden. Casting-agent Alexia Cheval van Ashley Brokaw Casting zei dat er een aantal problemen waren tijdens het passen. Ze droeg me op om mezelf uit te hongeren met de woorden: “Ulrikke mag 24 uur lang alleen maar water drinken.” Ik was in shock.’

Uithongeren
‘Bij het ontbijt de volgende dag at ik daarom zo weinig mogelijk’, vervolgt ze. ‘Maar diezelfde avond kreeg ik om 19.00 uur een telefoontje dat ik geschrapt was uit de show. Ik ben blij dat ik twintig ben met een sportverleden en geen meisje van 15 dat nieuw is in de modellenwereld en onzeker is over zichzelf. Want ik weet zeker dat ik dan mijn verdere leven ongezond en onzeker geweest zou zijn.’ Haar post is ondertussen al meer dan 31.000 keer geliket.

Lees hieronder het hele verhaal:

Kim Feenstra
Ulrikke Hoyer is overigens niet het enige model dat ‘te dik’ werd bevonden voor een klus. Ook Kim Feenstra is weleens weggestuurd, vertelt ze aan Eric Corton in de nieuwste LINDA. “Natuurlijk moet je aan bepaalde maten voldoen, dat hoort nou eenmaal bij het vak. Maar als mensen zo met mij omgaan, loop ik weg. Dat me dat veel geld kost, kan me op zo’n moment niet schelen. Ik ben ook weleens tijdens een shoot weggestuurd, omdat ze me te dik vonden”, aldus Kim.

Lees hier het hele artikel via Blendle.

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Instagram | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser