nieuws

Tim den Besten: 'Ik werd bijna misselijk van de camera'

Het leek ons al bijzónder heftig: 24/7 álles wat je doet vastleggen op camera. Ook naar de wc gaan en sex. Tim den Besten en Nicolaas Veul deden het, maar stoppen nu met hun experiment.

| Tim van Erp

LINDAnieuws belde met Tim over de reden van het vroegtijdige einde van Super Stream Me.

Meer dan twee weken
De VPRO liet vandaag weten dat het project na ruim twee weken is stopgezet, wegens de ‘te heftige invloed van het gebrek aan privacy‘. Tim en Nicolaas hebben hun psychologische experiment om precies te zijn vijftien dagen, een uur en 23 minuten volgehouden. Eigenlijk zouden de twee programmamakers alles drie weken lang live-streamen, om aan te tonen wat dat met jezelf en je omgeving doet.

Geen beschutte plek
De grens was bereikt
, vertelt Tim. Gisteren voelde ik me heel slecht. Ik had de camera achter me neergezet, maar ik voelde ‘m in mijn rug prikken. Ik werd er bijna misselijk van: ik was op zoek naar een beschutte plek en kon die gewoon onmogelijk vinden. Daarom besloot hij ’s nachts, zonder camera -tegen de afspraken van het experiment in- naar buiten te gaan. Ik ging een café in, en ook daar vroeg iemand: Hé, waar is je camera?

Opgelucht met einde
Toen Tim vanochtend wakker werd, besloot hij samen met Nicolaas dat de koek op was. Je kunt niet voorbereid zijn op het totale ontbreken van privacy, zegt Tim. Balen de mannen van het vroegtijdige einde? Helemaal niet, we zijn heel blij, lacht Tim. Het is een mooi einde zo: als we door waren gegaan, waren we er qua gedrag niet leuker op geworden.

Eenzaamheid
Het experiment zorgde voor vereenzaming, vertelt hij. Goeie vrienden willen je niet meer spreken, want die willen niet met hun privé-problemen op beeld. Tegelijkertijd gaan vreemden juist heel raar doen met een camera erbij. Daarnaast stelt het VPRO-talent dat hij minder zin kreeg om dingen te doen. Niet alleen omdat iedereen overal bij is; mensen hebben ook telkens een mening over je. Zelfs als ik uit een pak melk dronk, tweetten mensen dat ik dat niet moest doen.

De vierdelige documentaire over het experiment wordt nog gewoon op televisie uitgezonden: vanaf 5 november is die te zien op NPO 3.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

LarsLars

Ik werk in een Data bedrijf als supervisor maar ik vind Tim den Besten een hele knappe man, echt iets voor mij.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser