nieuws

Stromae openhartig in Franse docu: 'Zonder mijn broer had ik zelfmoord proberen te plegen'

Muzikant Stromae zette twee jaar geleden zijn tournee stop omdat hij leed aan bijverschijnselen van zijn malariapillen. De negatieve effecten merkt hij nog steeds.

| Boris Lemereis

“Als mijn broer er niet geweest was, had ik op een nacht zonder twijfel zelfmoord proberen te plegen”, zegt hij.

Lees ook
‘Formidable’: Coldplay speelt cover, Stromae kijkt vanuit publiek mee

Uitgeput
In de Franse documentaire Malaria Business (France Ô) vertelt Stromae (die in het echt Paul van Haver heet) openhartig over de moeilijke periode die hij doormaakte. Tijdens een tournee in Afrika moest hij malariapillen slikken, maar die vielen niet goed. “Ik was zo gestrest, zo uitgeput. Oké, het zat er wellicht al een tijdje aan te komen, maar dat geneesmiddel was de versneller.”

Paranoia
Uiteindelijk werd Stromae “paranoia”, zo vertelt hij in de documentaire. Zijn staf heeft voorkomen dat er iets ernstigs gebeurde. Met name zijn jongere broer en tevens manager, Luc Junior Tam, is van grote waarde geweest. “Hij vertelde het altijd wanneer ik onterecht paranoia was.”

Zelfmoordpoging
“Ik denk dat als hij er niet geweest was, dat ik die ene nacht zonder twijfel zelfmoord had proberen plegen. Dat is zeker. Ik wik en weeg mijn woorden, ik meen het. Maar als hij er niet was geweest toen, dan zou ik hier waarschijnlijk niet met jullie aan het praten geweest zijn.”

De documentaire is vanaf 29 november te zien op France Ô.

Lees ook
Emotionele reactie op clip Stromae in RTL Late Night

Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: Nieuwsblad | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser