nieuws

Stroeve communicatie met je ex? Deze app brengt daar verandering in

Stroeve communicatie met je ex? Deze app brengt daar verandering in

Onderzoekers van de Universiteit van Antwerpen hebben een app gelanceerd voor pas gescheiden ouders. Daarmee moet de communicatie over hun kinderen een stuk beter gaan.

| Merel Boudrie

Want die communicatie gaat niet altijd van een leien dakje, zo blijkt.

Lees ook
Waarom je volgens de notaris al vóór je bruiloft over je scheiding moet nadenken

Dat kan beter
Volgens de universiteit spreekt één op de vier gescheiden ouders (in België) niet meer met elkaar over de kinderen, en 43 procent maakt nooit meer samen een grote beslissing over hen. De gratis app moet daar een handje bij helpen.

Handig
De app KiT (Keep in Touch), beschikbaar voor Android en iOS, heeft verschillende functies, zoals een kalender waarin de ouders en kinderen afspraken kunnen toevoegen. “In één oogopslag wordt ieders planning duidelijk: van doktersafspraken over vakantieregeling tot sportwedstrijden”, zo zegt een onderzoeker. Ook kunnen op het prikbord foto’s en berichten worden gedeeld. Hoef je niets meer te missen uit het leven van je kind.

Onderzoek
Met het project wordt ook wetenschappelijk onderzocht hoe de communicatie beter kan, door een vragenlijst die gebruikers twee keer (anoniem) kunnen invullen. De chatgesprekken zijn volgens de universiteit nooit zichtbaar voor de onderzoekers.

NIEUWS | BUITENLAND | TECH

Bron: Het Laatste Nieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser