Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Flinke stijging aantal vrouwen bij brandweer

Flinke stijging aantal vrouwen bij brandweer

Het aantal brandweervrouwen is vorig jaar met ongeveer zes procent toegenomen. Procentueel gezien is het aantal vrouwen hiermee sneller gestegen dan het aantal mannen, dat met één procent toenam.

| Justine Wouterson

Het gaat zowel om vrouwelijke beroepskrachten als vrijwilligers die zich inzetten bij reddingsacties en het blussen van branden.

Lees ook
Brandweervrouw gaat letterlijk en figuurlijk door het vuur voor dit hertje

Nog steeds een grote minderheid

Op 1 januari 2018 waren er 273 vrouwen werkzaam als beroeps- en 1092 als vrijwillige kracht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ondanks de stijging blijven vrouwen veruit in de minderheid bij de brandweer. De regio Hollands-Midden heeft met 8,7 procent de meeste vrouwelijke brandweerlieden. Rotterdam-Rijnmond is hekkensluiter met 2,4 procent.

24.300 helden

Uit de cijfers blijkt verder dat begin dit jaar 24.300 mensen bij de operationele dienst van de brandweer, dus de ongeval- en brandbestrijding, actief waren. Dat zijn er bijna driehonderd meer dan een jaar eerder.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser