nieuws

Steeds meer opa's en oma's met smartphone in Nederland

Steeds meer opa's en oma's met smartphone in Nederland

De Nederlandse 75-plussers zijn online bezig aan een inhaalslag. Het aantal opa’s en oma’s in het bezit van een smartphone of tablet is in vier jaar tijd verdubbeld, zo meldt het CBS.

| Lisa Koetsenruijter

Wat ze online het vaakst doen? E-mailen.

Lees ook
Leve de kerstgedachte: Taylor Swift brengt bezoek aan 96-jarige fan

Vaker internet, meer tablets
Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze leeftijdsgroep heeft naast een pc of laptop ook steeds vaker een smartphone of tablet. In 2012 had 10 procent van de 75-plussers een tablet en 5 procent een smartphone. Nu heeft 30 procent een van die apparaten in huis.

Ook bij 65- tot 75-jarigen
Bij de iets jongere groep – de 65- tot 75-jarigen – is het tablet- en smartphonebezit in dezelfde periode zelfs ruim verdubbeld. Het tabletbezit onder deze groep ouderen groeide tussen 2012 en 2016 van 28 procent naar 60 procent, het smartphonebezit nam tegelijkertijd toe van 24 naar 65 procent.

E-mailen en informatie zoeken
Negen op de tien ouderen gebruiken internet om te e-mailen. Rond de 70 procent gaat het internet op om te zoeken naar informatie over goederen of diensten en om te telebankieren. Rond de 60 procent doet online aankopen en zoekt naar informatie over gezondheid, aldus het CBS. Van de 65- tot 75-jarigen gebruikt 66 procent het internet om online kranten en nieuwsberichten te lezen, of om gebruik te maken van social media (36 procent). De 75-plussers doen dat laatste minder vaak.

NIEUWS | TECH

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser