Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

winterspelen

Kjeld - de held - Nuis sleept goud binnen op de 1500 meter

Kjeld - de held - Nuis sleept goud binnen op de 1500 meter

Op alweer de vierde schaatsdag bij de Olympische Spelen van Peyonchang 2018 pakt Kjeld Nuis goud op de 1500 meter. In Gangneung zette hij een ijzersterke tijd neer. 

| Maaike van de Graaf

Nederlander Patrick Roest pakt zilver.

Lees ook
Ireen Wüst in tranen bij zien familie tijdens huldiging

Gouden plak

De 28-jarige schaatser uit Leiden wint met een tijd van 1.44,01 op de 1500 meter goud en daarmee sleept hij naast een gouden plak, ook een baanrecord binnen. Hij hoopte op een tegenstander die snel zou openen en dat gebeurde. De Japanner Takuro Oda en Nuis gingen er als een speer vandoor. De 22-jarige Nederlander Patrick Roest pakt zilver met een persoonlijk record van 1.44.86, Zuid-Koreaan Min Seok Kim wint brons.

Eerste reactie

Aan NOS laat Nuis weten: “Ik maakte me even kwaad en dat resulteerde in een rondje van ‘25,0’. Toen kon ik doorpompen. Het laatste bochtje was echt zwaar, maar het maakt niet meer uit. Ik heb heerlijk gereden. Ik heb zin om morgen dat ding om mijn nek te hebben”.

Nederlands trots

Ook Koen Verweij schaatste de 1500 meter maar greep helaas naast de medailles, met een tijd van 1.46,26 eindigde hij op de elfde plaats. Schaatser Yara van Kerkhof heeft zilver veroverd op de olympische 500 meter.

Yara van Kerkhof wint zilver

En zie hier Kjeld Nuis tijdens de Wereldkampioenschappen Schaatsen in 2017.

NIEUWS | SPORT | WINTERSPELEN

Bron: NOS | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer winterspelen

Lees dit ook even

Please update your browser