Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

winterspelen

Huldiging in Holland Heineken House geflopt: twee fans gewond

Huldiging in Holland Heineken House geflopt: twee fans gewond

De huldiging van Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij in het Holland Heineken House is niet helemaal vlekkeloos verlopen.

| Merel Boudrie

Er zijn twee gewonden gevallen toen een tegel met daarop de medaille door de schaatsers in het publiek werd gegooid.

Lees ook
Driejarige Lars bereidt zich nú al voor op de Winterspelen (van 2034)

Traditie

Het is traditie bij de huldiging: een grote tegel, van één bij één meter, met daarop de gewonnen medaille wordt doorgegeven in het publiek, tot aan het eind van de zaal. De schaatsers gooiden de tegel vandaag echter te hard het publiek in. Volgens getuigen leek dit uit baldadigheid.

Gewond

Eén vrouw kreeg de tegel op haar voorhoofd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bezoeker raakte lichtgewond. De schaatsers zijn vlak na het incident naar ze toegegaan, “Om sorry te zeggen”, zegt RTL-verslaggever Marcel Maijer.

Geen zin

De sfeer in het normaal zo feestelijke Holland Heineken House zat er sowieso al niet echt in. Vooral Kramer zou zich hebben geërgerd aan de buitenlandse fans die aanwezig waren. Hij reageerde geïrriteerd op het ‘te luidruchtige’ publiek, dat telkens door presentator Mark Tuitert heen schreeuwde: “Jongens, ik kan ook gewoon weggaan hoor. Ik sta hier voor jullie.” De feeststemming werd behoorlijk verpest, waardoor de zaal bij de vrouwenhuldiging, die erna volgde, nog maar voor de helft gevuld was.

NIEUWS | BEKEND | SPORT | BUITENLAND | WINTERSPELEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer winterspelen

Lees dit ook even

Please update your browser