Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

winterspelen

Ook brons voor Koen Verweij op de Olympische massastart

Ook brons voor Koen Verweij op de Olympische massastart

Net zoals Irene schouten is ook Koen Verweij derde geworden op de massastart. Het goud bij de mannen is voor de Zuid-Koreaan Lee Seung-hoon, het zilver voor de Belg Bart Swings.

| Marloes van Wijnen

Massastart is het nieuwe onderdeel bij de Olympische Spelen.

Lees ook
Olympisch brons voor Irene Schouten op massastart

Sven als zestiende

Sven Kramer, die Verweij in de slotfase prima ‘afzette’ in de kopgroep van drie man, eindigde als zestiende en laatste. In de veertiende ronde nam Kramer op volle snelheid de koppositie over. Hij sleurde er flink aan, leek zelfs even op weg naar de winst, maar bij het ingaan van de laatste ronde was zijn accu leeg. Lee Seung-Hoon, Swings en Verweij sprintten daarna vol voor goud, met de Zuid-Koreaanse publiekslieveling als winnaar.

Massastart op Olympische Spelen

Kramer en Verweij zijn beiden geen specialist op de massastart. Beiden kregen echter een kans van bondscoach Geert Kuiper, die een keuze moest maken uit de Olympische groep van maximaal tien Nederlandse schaatsers bij de Winterspelen. Nadat hij aan het begin van het seizoen een nationale competitiewedstrijd op de massastart had gewonnen, sprak Verweij meteen zijn grote voorkeur uit voor Kramer als Olympische teamgenoot in Zuid-Korea.

‘Gelegenheidsduo’

“We voelen elkaar aan, we gunnen elkaar wat en we vullen elkaar aan”, liet de Noord-Hollander destijds weten. Kramer zag meteen de lol er wel van in. “Ik ben er toch en het is op de laatste dag van de schaatswedstrijden”, sprak hij op zijn beurt. Kuiper zag ook wel wat in het gelegenheidsduo en met brons in een tactisch en fysiek sterk gereden race werd hij beloond voor zijn keuze.

Ook brons voor Schouten

Eerder vandaag won Irene Schouten al brons op de massastart bij de vrouwen. De Nederlandse marathonschaatsster kon na zestien ronden net niet sprinten naar goud. De Japanse Nana Takagi zegevierde, met een voorsprong van 0,12 seconde op wereldkampioene Kim Bo-Reum uit Zuid-Korea. De achterstand van Schouten op het zilver bedroeg 0,03 seconde.

NIEUWS | SPORT | WINTERSPELEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer winterspelen

Lees dit ook even

Please update your browser