Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

sport

Een goed begin is het halve werk: Nederlands vrouwenelftal loot gunstig voor WK

Een goed begin is het halve werk: Nederlands vrouwenelftal loot gunstig voor WK

Het WK vrouwenvoetbal van volgend jaar zomer belooft veel goeds voor de Nederlandse vrouwen. Ze hebben het redelijk getroffen met de loting. 

| Maaike van de Graaf

Oranje stuit in de groepsfase op Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen.

Lees ook
Nederlands vrouwenelftal overtuigend Europees kampioen na bloedstollende finale

Loting WK vrouwenvoetbal

“Het had voor wat betreft de groepsfase inderdaad zwaarder gekund”, zei bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de loting vanuit Parijs. “Al zijn de meeste tegenstanders op een WK pittig. Tijdens het vorige WK speelden we in de poule ook tegen Canada en Nieuw-Zeeland. Wij zijn de afgelopen vier jaar volwassen en beter geworden. We hebben meer ervaring en mijn speelsters voetballen op een hoger niveau.”

Europees Kampioen

De voetbalvrouwen, die de titel Europees Kampioen wisten te bemachtigen, wonnen op het vorige WK van Nieuw-Zeeland (1-0) en speelden gelijk tegen Canada (1-1). Oranje strandde tijdens de vorige mondiale eindronde in de achtste finales, na een nederlaag tegen Japan (2-1).

Lees ook
Nederlandse voetbalvrouwen ronde verder op WK

Wereldkampioenschappen

De ploeg van Wiegman opent het WK in Frankrijk op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre. Daarna volgt op 15 juni een wedstrijd tegen Kameroen in Valenciennes. Nederland sluit de groepsfase op 20 juni in Reims af met een ontmoeting tegen Canada. De drie speelsteden liggen in het noorden van Frankrijk, wat prettig is voor de Oranje-supporters die de wedstrijden willen bezoeken. “En dat is fijn voor onze supporters”, zei Wiegman.

NIEUWS | SPORT

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer sport

Lees dit ook even

Please update your browser