sport

FIFA wil dat cameramannen ophouden vooral 'mooie vrouwen' te filmen

FIFA wil dat cameramannen ophouden vooral 'mooie vrouwen' te filmen

Knappe gillende vrouwen of mooie blondines die aan het huilen zijn: van FIFA mogen ze niet meer te veel in beeld komen tijdens het WK. 

| Maaike van de Graaf

De diversiteitsdirecteur van de wereldvoetbalbond, Federico Addiechi, heeft opgeroepen niet meer in te zoomen op ‘mooie vrouwen’.

Minder ‘mooie vrouwen’

FIFA vindt het belangrijk dat er meer diversiteit te zien is en wil seksisme in de voetbalwereld tegengaan. Federico Addiechi laat aan BBC weten dat er actie wordt ondernomen als er in het gevolg niet meer diversiteit wordt getoond. Verschillende omroepen die het WK uitzenden zijn al op hun gedrag aangesproken.

Meer diversiteit

De oproep van de wereldvoetbalbond is een reactie op een rapport van de antidiscriminatiegroep Fare Network. Zij hebben meer dan dertig gevallen van seksisme gespot in en bij de stadions. Dat is tegen hun verwachting in. In eerste instantie werd namelijk gedacht dat homofobie en racisme voor grotere problemen zouden zorgen.

Lastiggevallen

Fare Network laat ook weten dat er minstens driehonderd vrouwen zijn lastiggevallen door mannelijke voetballers. Ook de vrouwelijke verslaggevers zijn de belagers spuugzat. Daarom startten ze een campagne tegen het seksuele ‘geweld’ waarmee ze tijdens hun werk te maken krijgen.

De campagnevideo:

Lees ook
Vrouwelijke WK-verslaggevers zijn belagers spuugzat en starten protestcampagne

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | SPORT | BUITENLAND

Bron: BBC | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer sport

Lees dit ook even

Please update your browser