Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

sport

Eerste medailles voor Nederland: volledig oranje podium bij 3000 meter vrouwen

Eerste medailles voor Nederland: volledig oranje podium bij 3000 meter vrouwen

De eerste schaatsrace bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea heeft een volledig Nederlands podium opgeleverd. Tot ieders verrassing was het goud op de 3000 meter voor Carlijn Achtereekte.

| Boris Lemereis

Als vroege rijder zette Achtereekte een tijd van 3.59,21 neer, waaraan niemand daarna nog kon tippen.

Lees ook
Deze Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen

Ook tweede en derde
Ireen Wüst moest als onttroonde titelhouder op minieme afstand genoegen met zilver nemen (3.59,29). Het brons was voor haar ploeggenoot Antoinette de Jong (4.00,02).

Niet te geloven
Achtereekte leek haar eindtijd, als derde vrouw onder de 4 minuten op een laaglandbaan, eerst niet te kunnen geloven. Pas na een grondige bestudering van het scorebord durfde ze te lachen en te juichen.

Zilver voor Knegt
Intussen haalde Sjinkie Knegt voor de tweede keer in zijn loopbaan een olympische medaille. De Nederlandse shorttracker eindigde zaterdag in de finale van de 1500 meter als tweede. Vier jaar terug, bij de Spelen van Sotsji, behaalde de nu 28-jarige Knegt brons op de 1000 meter. Knegt moest de zege in de Gangneung Ice Arena laten aan Hyojun Lim uit Zuid-Korea. Het brons ging naar de Rus Semen Elistratov, die onder neutrale vlag deelneemt.

NIEUWS | SPORT | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer sport

Lees dit ook even

Please update your browser