nieuws

'Spoorboom-vandalen' melden zich bij ProRail en hebben 'diepe spijt'

'Spoorboom-vandalen' melden zich bij ProRail en hebben 'diepe spijt'

De jongens die in Friesland aan de spoorbomen van een overweg hingen en daarvan een filmpje maakten, hebben zich bij ProRail gemeld.

| Marloes van Wijnen

Ze hebben hun “diepe spijt” betuigd.

Lees ook
ProRail doet aangifte tegen mannen die stunts doen bij spoorwegovergang

Aangifte
Het gaat om twee jongens van zestien en zeventien jaar. Een achttienjarige jongen heeft hen gefilmd. Op het filmpje is te zien dat twee jongens aan de spoorbomen hangen, deze naar beneden trekken en er vervolgens op gaan zitten. De bellen en knipperlichten traden hierdoor in werking. ProRail heeft aangifte tegen de jongens gedaan en gaat onderzoeken of het mechanisme is beschadigd. Eventuele schade wordt verhaald op de jongens.

‘Diepe spijt’
Volgens Prorail zijn de jongens “geschrokken van alle aandacht die hun daad heeft gegenereerd op sociale media. De daders betuigen diepe spijt en zien in dat hun gedrag ontoelaatbaar is geweest.” De video zou volgens de jongens al anderhalve maand oud zijn en pas later op internet zijn gezet.

Reacties op social media
ProRail zegt veel reacties te hebben gekregen op het via internet gedeelde filmpje. “Je kunt op sociale media zien dat mensen heel verontwaardigd zijn”, laat een woordvoerder weten, die erop wijst dat dergelijke gevaarlijke stunts een overtreding zijn op de Spoorwet.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser