Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Spaanse baby in hete auto overleden nadat opa haar vergeet

Spaanse baby in hete auto overleden nadat opa haar vergeet

Een baby van tien maanden oud is door de hitte bezweken in een auto op het Spaanse eiland Mallorca. Haar 56-jarige opa was het meisje vergeten.

| Verena Verhoeven

De Spaanse man was haar vergeten nadat hij om 7.00 uur uit de auto was gestapt in de plaats Manacor.

Baby overleden

Volgens de politie schoot het de man rond 15.00 uur te binnen dat hij zijn kleindochter in de auto had achtergelaten, meldt de krant El Periódico. Bij aankomst bij de auto schakelde hij nog de hulp in van omstanders, maar reanimatie mocht niet baten. Het meisje was overleden.

Ingestort

Volgens de krant kreeg de grootvader een paniekaanval en is hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Manacor. Het Anatomisch Forensisch Instituut van Palma voert autopsie uit op het lichaam van het kleine meisje. De nationale politie heeft een onderzoek geopend om de feiten te verduidelijken. De grootvader kan aangeklaagd worden voor  doodslag.

Lees ook
Baby raakt onwel door hitte in (vertraagd) vliegtuig, maar moeder mag toestel niet verlaten

Niet alleen in oververhitte auto’s kunnen baby’s onwel raken. Dat blijkt wel uit deze beelden waarop te zien is hoe de bemanningsleden van Pakistan International Airlines een moeder ervan weerhouden met haar door de hitte onwel geworden baby een vertraagd vliegtuig te verlaten.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP / El Periódico | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser