Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lhbt'ers overspoelen Johan Derksen met coming-outverhalen, minister wil debat

Lhbt'ers overspoelen Johan Derksen met coming-outverhalen, minister wil debat

Lhbt’ers delen vandaag massaal de ervaringen die zij hadden bij hun coming-out op Twitter met de hashtag #SorryJohan. Dit doen ze naar aanleiding van uitspraken van Johan Derksen in ‘Veronica Inside’.

| Elisa Heisen

Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft laten weten in debat te willen met Derksen.

‘Uit de kast komen niet moeilijk’

De analist reageerde in het tv-programma op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij het programma. Daarop zei hij: ”We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.”

Lees ook
Sponsors ‘Voetbal Inside’ willen in gesprek met RTL over ‘homofobe’ uitspraken

Kwetsend

De Johan Blankenstein Foundation, die zich hard maakt voor de acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (lhbt) in de sportwereld, vindt dat de actie duidelijk maakt dat de uitspraken van Derksen in het tv-programma Veronica Inside te ver gaan en homo’s kwetsen. Karin Blankenstein, voorzitter van de stichting, heeft respect voor de lhbt’ers die zich op sociale media roeren. ”Ik vind het knap dat je dit soort verhalen durft te delen op Twitter. Er zitten schrijnende verhalen tussen.”

Minister wil debat

Ook minister Ingrid van Engelshoven doet mee aan de Twitter-actie. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is binnen het kabinet verantwoordelijk voor het lhbti-emancipatiebeleid. Ook heeft de minister laten weten met Derksen in debat te willen. “Kennelijk vindt Johan Derksen het buitengewoon grappig, maar het raakt mij. Hij doet er heel veel mensen pijn mee. Dat vind ik onnodig.”

‘Je kwetst mensen’

“Ik wil graag in debat met Johan Derksen om te vragen waarom hij zich zo opstelt. Want snap je nou niet dat je mensen met je uitspraken kwetst en snap je nou niet dat je mensen hiermee niet helpt om uit de kast te komen? We hebben in Nederland helaas nog steeds de situatie dat we in de wet vinden dat iedereen gelijk is, maar dat heel veel mensen homoseksualiteit liever niet zien. Dat bevestigt hij, en dat vind ik ontzettend jammer. Ik hoop dat er een moment komt dat hij met mij het gesprek daarover aangaat.”

NIEUWS | L'HOMO. | TV | SPORT | UPDATE

Bron: ANP/Twitter | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser