Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dit weten we over de dodelijke slachtoffers van de schietpartij in Californië

Dit weten we over de dodelijke slachtoffers van de schietpartij in Californië

Er wordt steeds meer bekend over de schietpartij in Thousand Oaks, waarbij twaalf doden vielen. Niet alleen krijgen we langzaam een beeld van de schutter, ook de slachtoffers krijgen een gezicht.

| Justine Wouterson

Zo gaan onder meer de hartverscheurende beelden van een vader die zijn 22-jarige zoon verloor de wereld over.

Emotionele beelden

De hevig geëmotioneerde Jason staat de pers te woord vlak nadat hij gehoord heeft dat zijn oudste zoon, Cody Coffman, één van de twaalf overledenen is. “Eind deze maand wordt zijn eerste zusje geboren en hij keek daar zo naar uit. Nu zal ze hem nooit leren kennen”, brengt hij met grote moeite uit. Cody was druk bezig met het verwezenlijken van zijn droom: een baan bij het leger om te strijden voor zijn land.

Jonge slachtoffers

Inmiddels is ook meer bekend over de andere slachtoffers. Onder anderen danser, artiest en student Noel Sparks (21), Marine-veteraan Dan Manrique (33), de net in criminologie afgestudeerde Justin Meek (23) en studente Alaina Housley overleefden de schietpartij in de Borderline Bar & Grill niet.

Medewerkers

Verder kwamen enkele barmedewerkers om het leven. Uitsmijter Sean Adler (48) laat een vrouw en twee zoons achter, baliemedewerker Kristina Morisette (20) woonde nog bij haar ouders en had net haar eerste auto gekocht van het geld wat ze verdiend had met haar baantje.

Agent

Ook één van de toegesnelde agenten kwam om het leven. Ron Helus werd meerdere keren geraakt toen hij de bar binnenging. De door collega’s enorm gewaardeerde en toegewijde politieman zou volgend jaar met pensioen gaan.

Ontkomen in Vegas, gedood in Thousand Oaks

Een laatste heftig verhaal is dat van Telemachus Orfanos (27), door zijn vrienden ‘Tel’ genoemd. Hij overleefde op 1 oktober vorig jaar de dodelijkste schietpartij ooit in de Verenigde Staten. Hij wist te ontkomen toen een schutter tijdens een festival in Las Vegas 58 mensen doodschoot. Amper een jaar later komt hij bij een volgende kogelregen om het leven. Zijn moeder heeft na het verschrikkelijke nieuws één uitspraak gedaan: “Ik wil controle op wapenbezit”.

De dader: een ex-marinier

De dader van de schietpartij zou de 29-jarige ex-marinier Ian David Long zijn, zo melden Amerikaanse media. Volgens een lokale sheriff heeft hij zich na zijn daad waarschijnlijk van het leven beroofd. Zijn motief is nog onduidelijk. Tot de zonsondergang van zaterdag hangen alle vlaggen bij het Witte Huis en andere overheidsinstanties halfstok, zo heeft president Trump besloten.

Lees ook
Vader van dodelijk slachtoffer schietpartij Californië in tranen voor camera’s

Cody Coffman (22):

Noel Sparks (21):

Dan Manrique (33):

Justin Meek (23):

Alaina Housley (18):

Ron Helus (54):

Sean Adler (48):

Kristina Morisette (20):

Telemachus ‘Tel’ Orfanos (27):

De schutter, Ian David Long (29):

 

NIEUWS | ACHTERGROND | BUITENLAND

Bron: CNN | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser