Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

De gezichten en verhalen van slachtoffers van de schietpartij op highschool in Texas

De gezichten en verhalen van slachtoffers van de schietpartij op highschool in Texas

Afgelopen vrijdag werden er op een school in Texas tien mensen doodgeschoten. Hoewel er over het motief van de dader nog weinig bekend is, komen we wel steeds meer te weten over de slachtoffers.


Over de zeventienjarige uitwisselingsstudent Sabika Sheikh bijvoorbeeld, die over twintig dagen terug zou gaan naar Pakistan.

Lees ook
Zeker acht doden na schietpartij op highschool in Texas, schutter zou scholier zijn

Begin van de dag

De schietpartij begon aan het begin van de schooldag. Sommige studenten van de Santa Fe High School waren net begonnen aan een kunstles toen er ineens heel veel geweerschoten achter elkaar klonken en het brandalarm afging. Studenten schuilden achter kasten en renden naar deuren, maar voor sommigen was het al te laat. 8 leerlingen en 2 docenten kwamen om en tien anderen raakten gewond.

Sabika Sheikh

Sabika Sheikh
Sabika had nog een dag van tevoren gebeld met haar 9-jarige zusje en vertelt dat ze veel cadeautjes voor haar had gekocht. De vader van Sabika hoorde het nieuws over zijn dochter op CNN. “We zitten nog steeds in de ontkenningsfase. Hier in Pakistan denk we dat het altijd veilig is in Amerika, maar dat is niet het geval.”

Het lichaam van Sabika wordt aankomende maandag naar Pakistan gevlogen.

Cynthia Tisdale

Cynthia Tisdale
Cynthia Tisdale was een invaldocent op de getroffen Santa Fe High School. Ook werkte ze als serveerster in een restaurant om rond te kunnen komen. Ze was de enige kostwinnaar nadat bij haar man longkanker werd vastgesteld. Tisdale had drie kinderen en acht kleinkinderen. Aan CNN vertelt haar nicht Leia Olinde dat ze nog nooit iemand heeft ontmoet “die zoveel van haar familie houdt”. Tistdale had zich verheugd op het moment dat ze fulltime oma kon zijn, maar dat zal ze helaas nooit mee mogen maken.

Chris Stone

Christ Stone
Mercedez Stone, de zus van de 17-jarige Chris, vertelt dat haar broertje avontuurlijk was en bereid was om alles te proberen. Van parasailen en jetskiën tot wandelen in de bergen. “Hoewel hij de jongste was thuis, was hij een broer die mij beschermde, me steunde en luisterde en me opvrolijkte als ik dat nodig had”. Haar broer was “een van de meest begripvolle en ruimdenkende kinderen” die Mercedez kende.

Jared Black

Jared Black
Vijf dagen geleden is Jared zeventien geworden. “Hij zou zaterdag z’n verjaardag vieren, maar in plaats daarvan is hij vermoord”, vertelt zijn stiefmoeder Damita Kilgore. De stiefmoeder en de vader van Jared waren bij elkaar toen ze het nieuws hoorden over de schietpartij op de school. “Zijn vader zat 13 uur in spanning, omdat hij niet wist of zijn zoon een van de slachtoffers was.” Uiteindelijk kreeg de vader het verschrikkelijke nieuws om zes uur ’s ochtends te horen.

Shana Fisher

Shana Fisher
Shana was net tien dagen zestien toen ze tijdens de kunstles werd geraakt door de dodelijke kogels van de schutter. Aan CNN vertelde Sadie Baze, haar moeder, dat ze nog steeds verwacht dat Shana binnen komt lopen “maar ze zal nooit meer door de voordeur binnenkomen.” Ook vertelt de moeder dat de denkt dat de verdachte het op Shana had gemunt. De 17-jarige schutter was volgens haar verliefd op Shana. “Hij bleef maar toenadering zoeken en Shana bleef ‘nee’ zeggen. Hij werd alsmaar agressiever en toen heeft ze ‘m een week geleden op z’n plek gezet voor de hele klas.”

Angelique Ramirez

Angelique Ramirez
De familie en vrienden van Angelique herinneren haar als meelevend, grappig en als ‘het meisje met de aanstekelijke glimlach’.

Kim Vaughan


Ook Kim is een van de tien slachtoffers. Haar moeder, rechts op de foto, roept mensen via Facebook op om te bidden voor haar dochter.

Slachtoffers

Ook docent Glenda Anne Perkins en leerlingen Christian Riley Garcia en Aaron Kyle McLeod kwamen tijdens de verschrikkelijke daad om het leven. Over hen is op het moment van schrijven nog geen informatie naar buiten gebracht.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: CNN | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser