#stoponlineshaming

Melissa Pach over haar uitgelekte seksvideo met Dave Roelvink: 'Ik stortte in'

Melissa Pach over haar uitgelekte seksvideo met Dave Roelvink: 'Ik stortte in'

De nieuwe LINDA. 155 ‘SHAME SHAME SHAME’ gaat over ongewenst viral gaan. In ‘RTL Boulevard’ vertellen slachtoffers van online shaming, onder wie Melissa Pach, er vandaag openhartig over.

| Marloes van Wijnen

Melissa: “Ik spreek me hier nu voor het eerst over uit, voorheen was ik daar te zwak voor.”

Lees ook
Patricia Paay blikt in LINDA. terug op gelekte seksfilmpjes: ‘Ze krijgen me sowieso niet klein’

Register
Om online shaming te stoppen, ondertekenden Linda de Mol, Patricia Paay en LINDA.’s hoofdredacteur Jildou van der Bijl het register tegen het ongewild doorsturen van privé video’s en foto’s. Linda: “Het is niet oké, dat je iemand daar helemaal kapot mee maakt.” Volgens Patricia moet de kracht van social media niet onderschat worden. “Ik merk aan mezelf: het duurt nog even voordat ik hier overheen ben. Social media is gewoon een verschrikking.”

De deur niet meer uit
Ook Melissa Pach, die tegen haar zin in werd gefilmd toen ze sex had met Dave Roelvink, en Laura Ponticorvo, van wie seksvideo’s en intieme foto’s werden gestolen en online gepubliceerd, stortten in nadat zij slachtoffer werden van online shaming. “Ik ben een tijdje de deur niet meer uit geweest”, vertelt Melissa, die zich voor het eerst uitspreekt over de situatie. “Ik vond het zo lastig, en ik was eerst ook veel te zwak om erover te praten. Ik heb echt een hele moeilijke tijd gehad.”

Voorbeeldrol
Het gaat nu beter met Melissa. “Ik heb van mijn ouders heel veel steun gehad, maar als Dave nu zijn excuses zou aanbieden, zou ik het denk ik niet geloven. Dan is dat alleen maar voor de buitenwereld.” Melissa wil met haar verhaal voorkomen dat het meer vrouwen wordt aangedaan, iets waar Laura zich ook sterk voor maakt. Laura: “Ik wil in een voorbeeldrol stappen. Ik wil laten zien: het is niet het einde van de wereld, er is nog een leven daarna.”

Lees ook
15 x vragen én antwoorden over onze campagne ‘Stop Online Shaming’

Stop online shaming. Teken het register, want met het ongewild doorsturen van privé video’s en foto’s ‘ruïneer je iemands leven’, stelt Linda de Mol in LINDA. 155 ‘SHAME, SHAME, SHAME’.

NIEUWS | ALLES OVER LINDA. | LINDA.155 STOP ONLINE SHAMING | #STOPONLINESHAMING

Bron: LINDAnieuws / RTL Boulevard | Foto: Schermafbeelding 'RTL Boulevard'

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #stoponlineshaming

Meest gelezen

Meer #stoponlineshaming

Lees dit ook even

Meer #stoponlineshaming

Please update your browser