nieuws

Slachtoffer drama Times Square is toerist

Het dodelijke slachtoffer dat gisteren viel toen een auto met hoge snelheid op voetgangers in reed in het centrum van Manhattan (New York) is een achttienjarige vrouw uit Michigan.

| Martine Schut

Ze was met haar familie op citytrip in New York.

Lees ook
Automobilist rijdt in op voetgangers op Times Square: één dode

Zusje ook slachtoffer
Haar dertienjarige zus werd ook geraakt door de auto, zij werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Gisteren reed een auto op Times Square, het beroemdste plein van Manhattan, op de kruising van 45th Street en 7th Avenue in op voetgangers. Daarbij viel één dode en raakten 22 mensen gewond. Er zijn heftige beelden opgedoken van het drama.

Let op: onderstaande beelden zijn schokkend.

Dronken
De verdachte is een 26-jarige veteraan uit de marine die al twee keer eerder werd opgepakt voor rijden onder invloed. De bestuurder wilde volgens meerdere politiebronnen worden doodgeschoten door agenten. “Jullie werden geacht me neer te schieten. Ik wilde ze ombrengen”, zou de man volgens The New York Post hebben geroepen.

Geen terreurdaad
De politie gaat niet uit van een terreuraanslag, maar op verschillende cruciale plaatsen in New York zijn toch antiterreureenheden gepositioneerd. De FBI zal de politie van New York bijstaan tijdens het onderzoek.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser