Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Sylvia Veld, de vrouw die zelf haar aanrander opspoorde, wordt nu met de dood bedreigd

Sylvia Veld, de vrouw die zelf haar aanrander opspoorde, wordt nu met de dood bedreigd

Begin dit jaar kwam Sylvia Veld in het nieuws nadat ze de man die haar heeft aangerand zelf heeft opgespoord: ‘De politie deed niets.’ Dankzij haar eigen optreden is de dader veroordeeld.

| Raounak Khaddari

Maar nu wordt Sylvia met de dood bedreigd door een andere man die mogelijk iets te maken heeft met haar aanrander.

Lees ook
Sylvia Veld zorgde er zélf voor dat haar verkrachter werd gepakt: ‘De politie deed niets’

Uitgezet

De Somalische asielzoeker Mohammed M., die Sylvia heeft aangerand en geprobeerd te verkrachten, werd daarvoor in 2007 veroordeeld. Hij kreeg achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Afgelopen week was zijn straf voorbij en is de dader direct het land uitgezet. Toch is M. opnieuw betrokken bij een onderzoek in Nederland.

Facebook

Via Facebook heeft het slachtoffer berichten ontvangen van een Somaliër die onder andere schreef dat ze dood zal gaan en haar ‘vieze kankerhoer’ noemde. En dat is niet de eerste keer dat Veld met de dood is bedreigd.

Gevangenis

Mohammed zou in de gevangenis ook hebben gezegd dat Sylvia dood moest. De politie onderzoek nu of hij ook achter de recente bedreigingen zit.

Bang

Aan De Telegraaf heeft het slachtoffer laten weten dat ze blij en bang tegelijk is. “Blij omdat hij het land uit is en bang omdat ik, meteen nadat hij daar was geland, een directe doodsbedreiging uit Somalië heb ontvangen.”

NIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: Screenshot Pauw

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser