Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

SIRE waarschuwt: 'Laat jongens weer écht jongen zijn'

Met een nieuwe campagne wil SIRE jongens weer de ruimte geven om te stoeien en te ravotten. ‘Wanneer ze afgeremd worden, wordt ook hun ontwikkeling afgeremd.’

| Raounak Khaddari

“Jongens en meisjes zijn namelijk gelijkwaardig, maar niet hetzelfde,” aldus SIRE.

Lees ook
SIRE: praat met je kinderen over porno

Onderzoek
Uit onderzoek van de Stichting Ideële Reclame (SIRE) blijkt dat 44 procent van de ondervraagde ouders vindt dat echt jongensgedrag – zoals druk en stoer doen – wordt onderdrukt in onze maatschappij. Terwijl dat er volgens evolutionair psycholoog Mark van Vugt juist bij hoort: “Jongens leren door te proberen, daar moet ruimte voor zijn.”

Onderwijs
Van Vugt wijst er ook op dat in het onderwijs meer aandacht moet komen voor de verschillen tussen jongens en meisjes. “Als jongens worden afgeremd, verliezen ze namelijk ook sneller hun concentratie en motivatie.”

Campagne
SIRE hoopt een discussie op gang te brengen. “Hopelijk zorgt de campagne ervoor dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past,” zo zegt Lucy van der Helm, directeur van de stichting.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

Bewaren

Bewaren

NIEUWS

Bron: NOS | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser