Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie was waarschijnlijk nalatig bij eerste onderzoek naar dood Sharleyne (8)

Politie was waarschijnlijk nalatig bij eerste onderzoek naar dood Sharleyne (8)

De politie heeft waarschijnlijk steken laten vallen bij het eerste onderzoek naar de dood van Sharleyne in Hoogeveen. 

Dat is naar voren gekomen tijdens de tweede dag in de strafzaak tegen de moeder van het meisje, Hélène J, die wordt verdacht van het doden van haar achtjarige dochter.

Lees ook
Deskundigen beweren dat Sharleyne nog leefde toen ze van tien hoog naar beneden viel

Verklaring van bovenbuurman

De bovenbuurman van J. heeft verklaard dat hij in de nacht dat het meisje van het balkon viel, een harde klop heeft gehoord en een geluid alsof er iets langs de balkonreling viel. Ook hoorde hij J. met haar dochter praten die nacht. Hij zegt dat hij dit alles in 2015 al aan de politie heeft verteld, maar de politie zegt deze verklaring niet te hebben.

Nalatig onderzoek

De man beweert ook dat de politie tijdens het buurtonderzoek in de flat bij hem kwam, maar geen enkele agent kan zich herinneren met de man te hebben gesproken. Ook zijn er bij het eerste onderzoek geen lijsten bijgehouden met welke buren de politie heeft gesproken.

Belangrijke getuige

In 2015 werd de zaak van Sharleynes moeder geseponeerd, maar de politie stuitte tijdens nieuw onderzoek vorig jaar op de verklaring van de bovenbuurman. Volgens het OM is hij een belangrijke getuige.

Onderaan een flat

Sharleyne werd in 2015 onderaan een flat in Hoogeveen gevonden. Ze zou van de tiende verdieping zijn gevallen. Haar moeder werd meteen aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.

NIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser