Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

SGP Kapelle wil niet alleen honden maar nu ook katten aan de riem

SGP Kapelle wil niet alleen honden maar nu ook katten aan de riem

Het moet klaar zijn met de overlast van loslopende katten, vindt de SGP in het Zeeuwse Kapelle. Je kunt katten immers ook uitlaten aan een tuigje, aldus lijsttrekker Marco Kleppe. 

| Isabel Ockers

Kleppe legt zijn standpunt uit in de Provinciale Zeeuwsche Courant: “Het is niet normaal om dieren los te laten lopen.”

Lees ook
De overheid als Gods dienares: 8 x het verkiezingsprogramma van de SGP

Kat aan tuigje
In het verkiezingsprogramma van SGP Kapelle staat dat de eigenaren hun katten niet mogen laten rondlopen in openbare ruimtes. Of hij een hekel heeft aan katten? “Ik vind het leuke beesten, maar een huisdier moet wel een huisdier zijn. Die houd je binnen of in je eigen tuin.” Dat we honden niet zomaar laten loslopen en poep opruimen vinden we vanzelfsprekender volgens Kleppe. “Een katteneigenaar zet het dier ’s ochtends buiten en denkt: ik zie je vanavond wel terug.”

Kattenvrij Kappele
Hoe Kleppe een kattenvrij Kapelle voor zich ziet? “Het begint met de bewustwording dat het niet normaal is dat katten onbeperkt overal hun behoefte doen. Vervolgens hoop ik dat eigenaren hun katten laten chippen waardoor ze niet over de schutting kunnen.” De zwerfkatten die overblijven worden naar het asiel gebracht.

Belachelijk idee
Of het niet gewoon een verkiezingsstunt is? Kleppe realiseert zich dat er veel mensen zijn die zijn idee belachelijk vinden. “Toch ben ik ervan overtuigd dat er een grotere groep is die zegt: dit is een serieus probleem, goed dat iemand het onderkent.”

NIEUWS | DIEREN

Bron: Provinciale Zeeuwsche Courant | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser