Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Van Vlieland naar Utrecht: 3FM-dj's maken flinke wandeltocht voor Serious Request

Van Vlieland naar Utrecht: 3FM-dj's maken flinke wandeltocht voor Serious Request

Radiozender 3FM maakt vandaag bekend welke dj’s de wandelschoenen aan mogen trekken voor een grootse wandeltocht voor 3FM Serious Request. 

| Stijn de Vries

Enne, de tocht die het eerste koppel moet afleggen is bést lang.

Serious Request 2018

In de week voor kerst zal de barre tocht plaatsvinden. Dan lopen drie teams met elk twee mensen, De Lifeline genoemd, naar Utrecht. Dat doen ze vanuit verschillende plekken in ons kikkerlandje. Vandaag worden de drie koppels op verschillende tijdstippen bekendgemaakt, en het eerste is vanochtend al aangekondigd.

Sander en Eva

Het eerste koppel bestaat uit de dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman, en zij wandelen vanuit Vlieland naar de Domstad. Ze lopen langs Harlingen, de Afsluitdijk, Hoorn en Amsterdam. Eva ziet dat wel zitten. “Ik ben geen slappe, ik kan wel wat hebben. Mijn enige zorgen zijn de blaren.” Of Sander er net zoveel zin in heeft? “Ik heb de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Ik heb op de vierde dag gewoon maar honderd ibuprofen geslikt.”

Rob en Jorien

Het tweede dj-duo dat voor 3FM Serious Request het land ingaat bestaat uit Rob Janssen en Jorien Renkema. Zij beginnen hun wandelavontuur in Limburg en lopen in zes dagen tijd van Weert naar TivoliVredenburg in Utrecht. Rob en Jorien hebben ruim 171 kilometer voor de boeg, iets minder dan de 179 kilometer die Sander en Eva moeten afleggen. De twee zien behoorlijk op tegen de lange tocht. “Van de groente naar de vleeswaren vind ik al ver. Waarschijnlijk moet je het alleen doen”, zei Rob tegen Jorien. “Ik ben ook niet echt een wandelaar”, gaf zij op haar beurt toe. “In die zin zie ik nog veel ellende voor ons.”

Dagenlange tocht

Vanaf dit jaar mogen de dj’s gelukkig wel eten, iets wat in het Glazen Huis verboden was. Maar een driegangendiner zal ’t niet worden. Tijdens de dagenlange tocht moeten ze namelijk zelf hun eigen onderkomen en maaltijden zien te regelen. Het publiek mag de koppels daarbij helpen. De teams lopen steeds naar een andere plaats waar een actie voor Serious Request is opgezet.

Geen Glazen Huis

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Serious Request dit jaar voor het eerst geen Glazen Huis zal krijgen. Maar muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht, waar de dj’s uiteindelijk moeten eindigen, dient wél als hoofdkwartier. Daar wordt ook het eindfeest gehouden. De opbrengst van de actie is dit jaar niet voor één, maar voor drie verschillende goede doelen. Dit doen ze, zoals we gewend zijn, weer in samenwerking met Het Rode Kruis.

Lees ook
Glazen Huis keert níet terug tijdens 3FM Serious Request: dit zijn de nieuwe plannen

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser