Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Kookkunsten en privéperikelen: volg het leven van acht chef-koks in 'De Nieuwe Garde'

In de culinaire documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’ worden acht jonge, succesvolle chef-koks gevolgd. En niet alleen in de keuken. Ook daarbuiten bereikt hun leven namelijk regelmatig het kookpunt.

Na het eerste seizoen bij KRO-NCRV op NPO3 is dit nieuwe seizoen exclusief te zien bij Videoland.

‘De Nieuwe Garde’

Het wordt in de serie al snel duidelijk dat de druk voor chef-koks om te slagen groot is. De jonge chefs koken culinaire kunstwerken om zo’n felbegeerde Michelinster in de wacht te slepen, maar daardoor hebben deze ‘Hollandse Meesters’ van de keuken nog maar weinig ruimte voor relaties of het gezin. In De Nieuwe Garde komt dan ook niet alleen de passie voor het koken aan bod. De focus ligt vooral op wat voor invloed het heeft op hun leven náást het werk. Is het runnen van een restaurant wel te combineren met een privéleven?

De chef-koks

Zo volgen we onder anderen Robin van de Bunt (24) waarbij het koken met de paplepel is ingegoten. Hij verloor toen hij twintig was zijn vader – en daarmee zijn goede vriend en grote voorbeeld in de keuken – en werd daardoor op jonge leeftijd chef-kok van hun familierestaurant: De Leuf. Ook zien we Marleen (31) en Jeroen Brouwer (27), die dit jaar hun eerste kind verwachten én de eerste Michelinster voor hun restaurant De Loohoeve. “We zijn het niet altijd eens over wat er op de kaart moet staan. Het gaat bijna tot een echtscheiding en dán wordt het wat.”

Smúllen

Hoe dat verloopt en hoe het Arturo Dalhuisen (The White Room), Bobby Rust (Noble Kitchen), Dennis Huwaë (Daalder), Juliën van Loo (Parkheuvel) en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns) afgaat zie je in De Nieuwe Garde. We kunnen je beloven: deze combinatie van prachtige gerechten en fascinerende familieverhalen is om te smúllen.

De Nieuwe Garde is vanaf 23 november 2018 te zien op Videoland. Daarna verschijnt er vijf weken lang elke week een nieuwe aflevering én komt er een speciale kersteditie.

de nieuwe garde

ADVERTORIAL | TV | ETEN & DRINKEN | SERIE | KIJKTIP | LEKKER KIJKEN

Bron: Videoland | Foto: Videoland

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer serie

Lees dit ook even

Please update your browser