nieuws

Schoolkinderen rechtsomkeert: leeuwin ontsnapt uit verblijf Vlaamse dierentuin

Schoolkinderen rechtsomkeert: leeuwin ontsnapt uit verblijf Vlaamse dierentuin

Uit dierentuin Planckendael in het Vlaamse Mechelen is vanmorgen een leeuwin ontsnapt. Inmiddels is het dier “na twee mislukte verdovingspogingen” doodgeschoten.

| Justine Wouterson

Het personeel werd uit voorzorg geëvacueerd en bezoekers zijn in veiligheid gebracht.

Lees ook
Gezin na verlaten van auto ternauwernood ontsnapt aan jachtluipaarden in Beekse Bergen

‘Publiek nooit in gevaar geweest’

‘Na twee mislukte verdovingspogingen hebben we de ontsnapte leeuwin met een schot moeten laten inslapen’, aldus de ZOO Planckendael op Twitter. ‘Het weinige publiek dat aanwezig was, is meteen geëvacueerd en is nooit in gevaar geweest.’

Los in het park

De leeuwin was ontsnapt uit haar verblijf en heeft enige tijd losgelopen in het park. In eerste instantie werd gezegd dat het dier niet verder dan een dienstingang was gekomen, maar de leeuwin heeft uiteindelijk toch een iets groter uitstapje gemaakt. Hoe de leeuw kon uitbreken, wil de dierentuin nog niet naar buiten brengen. De politie had speciale eenheden gestuurd om het dier zo nodig te neutraliseren.

Schoolkinderen rechtsomkeert

Bezoekers werden in veiligheid gebracht in een restaurant aan de rand van het dierenpark. Ongeveer tien bussen met schoolkinderen hebben rechtsomkeert gemaakt. De dierentuin opende zijn poorten weer om 12.15 uur.

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Pexels - Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser